Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kim Jong Uno sesuo iškoneveikė Ukrainą bei Pietų Korėją ir pagrasino branduoliniais ginklais

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong antradienį, pasirodžius pranešimams, kad Pchenjanas siunčia karius į Rusiją, užsipuolė Ukrainą ir Pietų Korėją, pavadindama abi šalis „blogais šunimis, kuriuos užveisė JAV“, ir pagrasino paleisti branduolinius ginklus.
Šiaurės Korėjos kariai ir Kim Yo Jong
Šiaurės Korėjos kariai ir Kim Yo Jong / Reuters/AFP/Scanpix/

Savo pareiškime Korėjos centrinei naujienų agentūrai diktatoriaus sesuo perspėjo, kad „karinė provokacija prieš branduolinę valstybę“ gali sukelti „siaubingą“ ir „neįsivaizduojamą“ situaciją, rašo leidinys „Politico“.

Ji paniekino Seulo ir Kyjivo neva „neapgalvotas pastabas“ apie valstybes, turinčias branduolinių ginklų (ji ne kartą sakė, kad Šiaurės Korėja jų turi), pavadindama šias dvi valstybes „bepročiais“, kurie rizikuoja „sunaikinti visą šlamštą“.

„Niekas nežino, kaip baigsis mūsų kerštas ir atpildas“, – sakė ji.

Įnirtingas pareiškimas paskelbtas po Kyjivo ir Seulo pranešimų, kad Šiaurės Korėja siunčia savo karius kovoti kartu su Rusija jos kare prieš Ukrainą. Abi šalys teigė, kad į Rusiją buvo išsiųsta apie 10 000 karių, o prokremliški kariniai tinklaraštininkai esą nufilmavo karius karinėje bazėje.

Pchenjanas ir Maskva suintensyvino karinį bendradarbiavimą nuo tada, kai Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas birželio mėn. pasirašė visapusiškos strateginės partnerystės sutartį.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Šiaurės Korėja remia Rusiją dėl pinigų.

„Manau, kad Šiaurės Korėja yra labai skurdi. Jie siųs savo žmones į frontą. Tiesą sakant, mes jau pastebėjome karininkų, techninio personalo, manau, laikinai okupuotose teritorijose“, – pirmadienį Kyjive keliems žurnalistams sakė V.Zelenskis.

„Manau, kad jie siuntė karininkus, nes jų karininkai pirmiausia supras, kas vyksta, o tada siųs kontingentą. Nes kaip juos valdyti, kaip jiems vadovauti? Aš turiu mintyje kalbą. Manau, kad tai rimti sunkumai“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento