Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kim Jong Uno sesuo neigia, kad Pchenjanas paleido sviedinius netoli Pietų Korėjos

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) sesuo sekmadienį paneigė Seulo teiginius, kad Pchenjanas paleido dešimtis artilerijos sviedinių netoli Pietų Korėjos sienos.
Ahn Young-joon / AP
Ahn Young-joon / AP

Šeštadienį Seulo kariuomenė pranešė, kad Pchenjano pajėgos paleido daugiau kaip 60 artilerijos sviedinių netoli Jonpjongo salos. Incidentas įvyko kitą dieną po to, kai abi valstybės surengė pratybas netoli ginčijamos jūros sienos.

Pietų Korėjos Jungtinis štabų vadų komitetas nurodė, kad sviediniai nukrito buferinėje zonoje, sukurtoje pagal 2018 metais sudarytą įtampos mažinimo susitarimą. Jis žlugo praėjusių metų lapkričio mėnesį Pchenjanui paleidus žvalgybinį palydovą.

„Mūsų kariuomenė neiššovė nė vieno sviedinio į akvatoriją“, – sakoma Šiaurės Korėjos lyderio sesers Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) pareiškime, kurį perdavė oficialioji Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Anot jos, Pchenjanas 60 kartų susprogdino šaudymo garsą imituojančius sprogmenis ir stebėjo Seulo reakcija.

„Rezultatas buvo būtent toks, kokio tikėjomės“, – sakė Kim Yo Jong ir pridūrė: „Jie klaidingai įvertino sprogmenų garsą kaip šaudymą, nusprendė, kad tai artilerijos ugnies provokacija, ir begėdiškai melavo“

„Ateityje jie klaidingai įvertins net griaustinio griausmą šiaurės danguje kaip mūsų kariuomenės artilerijos ugnį“, – nurodė ji. 

Ir penktadienį, ir šeštadienį Šiaurės Korėja paleido sviedinių toje pačioje teritorijoje – netoli Jonpjongo ir Bengnjongo – dviejų retai apgyvendintų salų, esančių į pietus nuo abiejų šalių faktinės jūrų sienos.

Penktadienį abiejų salų gyventojams buvo įsakyta evakuotis į slėptuves, o keltai buvo sustabdyti. Tai viena rimčiausių karinių eskalacijų pusiasalyje nuo 2010 metų, kai Pchenjanas apšaudė vieną iš šių salų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento