Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija ir Baltarusija ragina nutraukti ugnį Ukrainoje

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ir Baltarusijos autokratinis lyderis Aliaksandras Lukašenka paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame paragino nutraukti ugnį ir pradėti derybas dėl politinio konflikto Ukrainoje sureguliavimo, pranešė leidinys „The Guardian“.
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas Pekine
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas Pekine / „Reuters“/„Scanpix“

Bendras raginimas atitiko Pekino praėjusią savaitę paskelbtą taikos planą, kuriame reikalaujama gerbti nacionalinį suverenitetą ir „teritorinį vientisumą“.

Dvylikos punktų dokumente nenurodyta, kas atsitiks su regionais, kuriuos Rusija okupavo po invazijos.

„Kinijos pozicijos esmė – raginti siekti taikos ir skatinti derybas. Turime laikytis politinio sprendimo krypties, atsisakyti bet kokio Šaltojo karo mentaliteto, gerbti teisėtus visų šalių saugumo interesus ir kurti subalansuotą, veiksmingą ir tvarią Europos saugumo architektūrą“, – Kinijos valstybinio transliuotojo CCTV eteryje sakė Xi Jinpingas.

„Atitinkamos šalys turėtų nustoti politikuoti ir naudoti pasaulio ekonomiką kaip savo įrankį, imtis priemonių, kurios iš tiesų padėtų nutraukti ugnį, sustabdyti karą ir taikiai išspręsti krizę“, – pridūrė jis.

Baltarusija „visiškai pritaria ir remia Kinijos poziciją ir pasiūlymus dėl politinio Ukrainos krizės sprendimo, kuris yra labai svarbus konfliktui išspręsti“, CCTV citavo A.Lukašenką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas