Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija įspėja JAV ir Pietų Korėją neprovokuoti konfrontacijos su Šiaurės Korėja

Kinija ketvirtadienį perspėjo Vašingtoną ir Seulą neprovokuoti konfrontacijos su Šiaurės Korėja po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas ir jo kolega iš Pietų Korėjos pareiškė, kad jei Pchenjanas panaudos savo branduolinį arsenalą, tai reikštų jo režimo pabaigą.
Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning
Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning / „Reuters“/„Scanpix“

„Visos šalys turėtų pripažinti (Korėjos) pusiasalio problemos esmę ir imtis konstruktyvaus vaidmens, skatinant taikų problemos sprendimą“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning.

Ji paragino „sąmoningai nekelti įtampos, neprovokuoti konfrontacijos ir nesureikšminti grasinimų“.

Aukščiausiojo lygio susitikime Vašingtone J.Bidenas ir Yoon Suk-yeolas aiškiai pareiškė, kad jei Šiaurės Korėja užpultų Pietų Korėją arba Jungtines Valstijas, atsakas būtų triuškinantis.

Abi šalys taip pat susitarė, kad JAV saugumo skydas Pietų Korėjai bus sustiprintas, atsižvelgiant į Šiaurės Korėjos, turinčios branduolinį ginklą, raketų bandymus.

Pekinas ketvirtadienį pasmerkė šį sprendimą, sakydamas, kad Vašingtonas „ignoruoja regiono saugumą ir primygtinai siekia išnaudoti pusiasalio problemą įtampai kelti“.

„JAV provokuoja konfrontaciją tarp stovyklų, kenkia branduolinio ginklo neplatinimo režimui ir kitų šalių strateginiams interesams“, – sakė Mao Ning.

Ji pridūrė, kad JAV veiksmai „didina įtampą pusiasalyje, kenkia taikai ir stabilumui regione ir prieštarauja pusiasalio denuklearizacijos tikslui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas