Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija įspėja vengti karo Ukrainoje išplėtimo

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi šeštadienį įspėjo vengti konflikto Ukrainoje, kuri Pekiną apkaltino padedant Rusijai jos kare, išplėtimo.
Bianca Otero / ZUMAPRESS.com
Bianca Otero / ZUMAPRESS.com

Kyjivas ypač paniekinamai vertina Pekino raginimus surengti derybas dėl konflikto sprendimo, tačiau Wang Yi pakartojo Kinijos pasiūlymą tarpininkauti, kad kovos būtų nutrauktos.

„Svarbiausias prioritetas – įsipareigoti, kad nebūtų plečiamas mūšio laukas, nebūtų eskaluojamos kovos ir nė viena šalis nevykdytų provokacijų, taip pat siekti kuo greičiau deeskaluoti padėtį“, – pareiškė jis Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

„Kinija yra pasiryžusi atlikti konstruktyvų vaidmenį, tarpininkauti ir skatinti derybas dėl taikos, o ne pilti alyvos į ugnį ar naudotis padėtimi siekiant savanaudiškų tikslų.“

Wang Yi taip pat paragino nedelsiant nutraukti Izraelio ir „Hamas“ kovas Gazos Ruože. Jis paminėjo ir kovų Libane atnaujinimą, tačiau nekomentavo „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah, kuris žuvo per Izraelio smūgį, mirties.

„Negalima delsti siekiant visapusiškų paliaubų, o pagrindinė išeitis yra dviejų valstybių sprendimas“, – sakė Wang Yi.

„Kinija visada tvirtai rėmė teisingą Palestinos žmonių siekį atgauti savo teisėtas nacionalines teises ir tvirtai pasisakė už Palestinos visateisę narystę JT“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas