Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kiniją siaubia potvyniai: užlieti miestai, nugriauti tiltai ir paralyžiuotas judėjimas

Kinijos Guangdongo ir Fudziano provincijose dėl liūčių ir nuošliaužų žuvo devyni žmonės, o 17 dingo be žinios, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida ir vietos valdžios institucijos, kurias cituoja naujienų agentūra „Reuters“.

Dėl savaitgalį siautusių liūčių, sukėlusių potvynius ir nuošliaužas minėtuose regionuose, jau evakuota daugiau kaip 35 tūkst. žmonių.

Nuo pirmadienio ryto iš Meidžou, labiausiai nuo potvynio nukentėjusio Guangdongo provincijos miesto, buvo evakuota daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

VIDEO: Potvynis Kinijoje savo kelyje siaubia viską: evakuota dešimtys tūkstančių

Pasak pranešimų, Guangdongo provincijoje jau žuvo penki žmonės, 15 dingo be žinios, o 13 įstrigo dėl plūstančio vandens. Dėl šios priežasties pareigūnai buvo priversti paskelbti ekstremaliąją padėtį ir išsiųsti sraigtasparnius nukentėjusiesiems evakuoti ir atsargoms pristatyti.

Po pirmadienio liūčių socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašų iš Meidžou miesto, kuriuose matyti, kaip upės vanduo užlieja ir laužo tiltus ir paskandina transporto priemones. Apskaičiuota, kad daugiau kaip 130 tūkst. namų ūkių mieste ir priemiesčiuose neturėjo elektros, o pamokos buvo sustabdytos, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

„Valdžios institucijos vis dar bando pasiekti kai kuriuos miestelius ir kaimus“, – tvirtinama jų pranešime.

Dėl liūčių, kurias provincijos meteorologijos biuras priskyrė „ekstremaliam įvykiui“, kaimyninėje Fudziano provincijoje taip pat žuvo keturi žmonės, o du dingo be žinios.

Socialinių tinklų nuotrauka/Potvynis Kinijos Guangdongo provincijoje
Socialinių tinklų nuotrauka/Potvynis Kinijos Guangdongo provincijoje

Nuo sekmadienio popietės Fudziano Vupingo apygardoje dėl liūčių sugriuvo 378 namai, o valdžios institucijos buvo priverstos imtis neatidėliotinų potvynio padarinių likvidavimo priemonių.

Pasak „Reuters“, ekonominiai nuostoliai apskrityje pasiekė 415 mln. juanių (57,19 mln. JAV dolerių) ribą.

Per paskutines dienas kai kuriuose pietų Kinijos regionuose liūtys paveikė daugelį vietovių. Pasak CCTV, Čongčingo mieste dėl liūčių penkių upių vandens lygis pakilo nuo 1 iki 3 metrų.

Socialinių tinklų nuotrauka/Potvynis Kinijos Guangdongo provincijoje
Socialinių tinklų nuotrauka/Potvynis Kinijos Guangdongo provincijoje

Nors Guangdongo provincijoje, kurioje gyvena apie 127 mln. žmonių, potvyniai yra gana įprastas reiškinys balandžio-rugsėjo mėnesiais, tačiau paskutiniais metais provincija susidūrė su intensyvesnėmis liūtimis ir dideliais potvyniais. Mokslininkai įspėja, kad klimato krizė tik sustiprins ekstremalias oro sąlygas, todėl jos vyks dažniau ir pasiglemš vis daugiau žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius