Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija teigia vykdanti kovinį patruliavimą netoli Skarboro seklumos

Kinija trečiadienį surengė kovinį patruliavimą netoli Skarboro seklumos Pietų Kinijos jūroje, kurio tikslas – išbandyti karių „greitą mobilumą ir bendro smūgio galimybes“, pranešė Pekino kariuomenė.
Kinijos patruliniai laivai
Kinijos patruliniai laivai / „AFP“/„Scanpix“

Kinija „vykdė bendrą kovinį patruliavimą jūroje ir oro erdvėje netoli Huangjano salos“, paskelbė Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos (PLA) Pietų teatro vadavietė, pavartodama kinišką Skarboro seklumos, į kurią taip pat pretenduoja Filipinai, pavadinimą.

„Visa karinė veikla, kuri trikdo Pietų Kinijos jūrą, kuria karštuosius taškus ir kenkia taikai bei stabilumui regione, yra kuo geriau kontroliuojama“, – nurodė kariškiai. 

Pekinas pretenduoja beveik į visą vandens kelią, nepaisant tarptautinio sprendimo, kad jo pretenzijos neturi teisinio pagrindo.

Pastaraisiais mėnesiais įvyko nemažai filipiniečių ir kinų laivų susidūrimų, ypač dėl karinio laivo, kurį Manila jau daugelį metų laiko ginčijamos Antrojo Tomo seklumos.

Pekinas dėl eskalacijos kaltina Manilą ir tvirtina, kad jo veiksmai siekiant apsaugoti savo suverenitetą Pietų Kinijos jūroje yra teisėti ir proporcingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas