Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijoje dėl naujo COVID-19 pliūpsnio imsis masinio testavimo Uhane

Kinija antradienį sustabdė daugybę skrydžių ir traukinių reisų, atšaukė krepšinio profesionalų lygos rungtynes ir paskelbė pradedanti masinį testavimą Uhano mieste, plečiantis koronavirusinės infekcijos protrūkiams, skatinamiems užkrečiamesnės viruso delta atmainos plitimo.
Testavimas Uhane
Testavimas Uhane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendras naujai patvirtintų COVID-19 skaičius tebėra skaičiuojamas šimtais, bet šie protrūkiai yra didžiausi Kinijoje po pirmosios koronavirusinės infekcijos bangos, prasidėjusios 2020 metų pradžioje vidurio regiono mieste Uhane ir vėliau išplitusios visoje šalyje bei pasaulyje.

Kinijai šios ligos nepavyko visiškai eliminuoti, bet sergamumas vienu metu buvo sumažintas iki pavienių atvejų drastiškomis priemonėmis, įskaitant teritorijų uždarymus ir masines testavimo kampanija, siekiant izoliuoti visus užsikrėtusius žmones.

Dauguma ankstesnių protrūkių neišplisdavo už miesto ar provincijos ribų, bet šįkart užsikrėtimo atvejų patvirtinta daugiau kaip 35 miestuose, esančiuose 17-oje iš Kinijos 33 provincijų ir regionų.

Nanzingo ir Jangdžou miestuose buvo atšaukti visi skrydžiai šalies vidaus reisais. Tuo metu Pekine 23 geležinkelio stotyse buvo sustabdyti tolimųjų traukinių reisai.

Kinijos krepšinio asociacija informavo, kad vyrų profesionalų lygos rungtynės irgi stabdomos dėl pandemijos.

Hubėjaus provincijos sostinė Uhanas, turintis 11 mln. gyventojų, tapo naujausiu miestu, kuriame bus surengtas visuotinis testavimas dėl COVID-19. Pirmadienį jame buvo patvirtinti trys nauji COVID-19 atvejai – pirmieji vietinio užsikrėtimo incidentai per daugiau kaip metus.

Per pastarąją parą Kinijoje nustatyta iš viso 90 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, antradienį pranešė Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija. Iš jų 61 buvo vietinio plitimo atvejis, o dar 29 užsikrėtusieji yra neseniai sugrįžę iš užsienio.

Dauguma užsikrėtimo atvejų buvo nustatyti Dziangsu provincijoje, kurios sostinė Nandzingas tapo naujojo protrūkio epicentru, užsikrėtus keliems oro uosto darbuotojams. Iš Nandzingo koronavirusas paplito į kitas provincijos vietas ir už jos ribų.

Apie negausius vietinio užsikrėtimo atvejus buvo paskelbta kitose penkiose provincijose ir Pekino bei Šanchajaus miestuose.

Didžiausiame šalies mieste Šanchajuje COVID-19 nustatyta vairuotojui, dirbančiam viename iš dviejų pagrindinių miesto oro uostų. Pekine pastarosiomis dienomis nustatyti iš viso penki užsikrėtimo atvejai..

Koronaviruso delta varianto protrūkis Nandzinge tapo antrinių židinių daugumoje kitų vietų šaltiniu. Dar du delta atmainos protrūkiai, nustatyti kitose dviejose vietose, siejami su kaimyniniu Mianmaru, kur sergamumas COVID-19 pastaruoju metu smarkiai didėjo.

Vyriausybinių tyrimų institutų mokslininkai sakė, kad Kinijoje sukurtos vakcinos mažiau veiksmingai apsaugo nuo naujų koronaviruso atmainų, nors tam tikras atsparumas vis tiek išsivysto. Šiuo metu Kinijoje skiepijama tik šalyje sukurtomis vakcinomis. Pasak tarnybų, iki šiol suleista jau daugiau kaip 1,6 mln. šių preparatų dozių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas