Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijoje kitą savaitę lankysis palestiniečių prezidentas

Kitą savaitę į Kiniją su valstybiniu vizitu atvyks palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas, penktadienį pranešė Pekinas.
Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gangas
Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gangas / „Reuters“/„Scanpix“

Pranešimas pasirodė Kinijai pareiškus, kad ji yra pasirengusi suteikti pagalbą surengiant Izraelio ir palestiniečių taikos derybas.

„Prezidento Xi Jinpingo kvietimu Palestinos valstybės prezidentas Mahmudas Abbasas birželio 13–16 dienomis su valstybiniu vizitu lankysis Kinijoje“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying.

Balandį Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gangas pareiškė Izraelio ir palestiniečių kolegoms, kad jo šalis yra pasirengusi suteikti pagalbą surengiant taikos derybas.

Atskiri Qin Gango pokalbiai telefonu su Izraelio ir Palestinos diplomatijos vadovais įvyko Pekinui siekiant tarpininko regione vaidmens.

Paskambinęs Izraelio užsienio reikalų ministrui Eli Cohenui, Qin Gangas paragino imtis veiksmų taikos deryboms atnaujinti ir pareiškė, kad „Kinija yra pasirengusi padėti“, pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

Pasak valstybinės naujienų agentūros, Qin Gangas palestiniečių užsienio reikalų ministrui Riyadui al Maliki, pasakė, kad Pekinas remia kuo greitesnį derybų atnaujinimą.

Abiejų telefoninių pokalbių metu Qin Gangas pabrėžė, kad Kinija siekia taikos derybų, grindžiamų dviejų valstybių sprendinio įgyvendinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas