Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 20

Kinijos ir JAV galios žaidimai: ką apie karą Ukrainoje kalba Azija ir Artimieji Rytai?

Mūsų informacinėje erdvėje Rusijos invazija į Ukrainą yra svarbiausia užsienio politikos tema. Tačiau kaip į tai žiūrima kituose pasaulio regionuose? Latvijos žiniasklaidos kanalas TVNET kalbino Azijos informacinės erdvės tyrėją iš Pietų Korėjos Jiwon Nam bei politikos ekspertą Tomsą Ratfeldersas – kaip karas Ukrainoje matomas Azijoje, Šiaurės Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose?
Volodymyras Zelenskis su žmona
Volodymyras Zelenskis su žmona / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Azijoje apie pagrindines karo aktualijas pranešama gana paviršutiniškai ir neutraliai. Apie neseniai įvykusį Jevgenijaus Prigožino ir jo vadovaujamos „Wagner“ grupuotės sukilimą Rusijoje buvo pranešta ir Pietų Korėjos žiniose, tačiau plačios analizės, kaip įvykiai Rusijoje gali paveikti ir Azijos šalis, nebuvo, sako Jiwon Nam.

Ji pasakoja, kad Pietų Korėjai svarbiausi yra ekonominiai sumetimai, nes jos gimtoji šalis tradiciškai daug naftos perka iš Rusijos. Todėl, atsižvelgiant į tarptautines sankcijas Rusijai, korėjiečius taip pat labiausiai paveikė naftos kainų kilimas ir iš to kylančios pasekmės kitiems ekonomikos sektoriams, todėl diskusijos taip pat labiau orientuotos į galimas užsitęsusio karo ekonomines pasekmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas