Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrai Niujorke aptarė karą Ukrainoje

Kinijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrai Niujorke vykstančioje Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje aptarė karą Ukrainoje, ketvirtadienį pranešė kinų valstybinė žiniasklaida.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir Kinijos kolega Wang Yi
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir Kinijos kolega Wang Yi / „AP“/„Scanpix“

Kinija ir Rusija pastaraisiais metais stiprins santykius, o jų dvišalė prekyba nuo Maskvos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios 2022-aisiais pasiekė rekordines aukštumas

Vakarų šalių vyriausybės kaltina Pekiną, kad šis teikia diplomatinę priedangą ir ekonominę paramą Rusijai jos karo prieš Ukrainą metu. Kinija tai neigia ir tvirtina, kad laikosi neutralios pozicijos karo atžvilgiu.

Kinų valstybinis transliuotojas CCTV ketvirtadienį pranešė, kad užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang I) susitiko su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu JT Generalinės Asamblėjoje Niujorke. 

„Abi šalys apsikeitė nuomonėmis (įvairiais) klausimais, įskaitant Ukrainos krizę“, – nurodė CCTV, nepateikdama išsamesnės informacijos.

Wang Yi sakė, kad dvišaliai ryšiai „patyrė pakilimų ir nuosmukių, tačiau svarbiausia tai, kad kol laikomės nuolatinių gerų kaimyniškų santykių (...), Kinijos ir Rusijos ryšiai judės į priekį“.

Kinija ir Rusija yra paskelbusios apie „neribotą“ partnerystę ir priešinasi „Vakarų hegemonijai“, ypač tam, ką vadina JAV dominavimu pasaulio reikaluose.

Pekinas ir Maskva šiemet mini 75-ąsias diplomatinių santykių užmezgimo metines

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) kitą mėnesį dalyvaus Rusijoje vyksiančiame kylančios ekonomikos šalių bloko BRICS viršūnių susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas