Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kinijos premjeras Li Qiangas ragina atidėti į šalį nesutarimus su Australija

Kinijos premjeras Li Qiangas (Li Čiangas) šeštadienį pradėdamas vizitą Australijoje paragino atidėti į šalį nesutarimus su Kanbera.
Asanka Ratnayake / via REUTERS
Asanka Ratnayake / via REUTERS
Temos: 2 Kinija Australija

Li Qiangas alyvmedžio šakelę ištiesė atskridęs į Adelaidę keturių dienų vizito, surengto Kinijai atšaukus prekybos sankcijas virtinei svarbių Australijos produktų. Per vizitą daugiausia dėmesio bus skirta ekonominėms galimybėms.

„Abipusė pagarba, bendro pagrindo ieškojimas atidedant į šalį nesutarimus ir abiem pusėms naudingas bendradarbiavimas [...] turi būti tęsiami“, – sakoma jo pareiškime.

„Brandesnė, stabilesnė ir vaisingesnė išsami strateginė partnerystė bus turtas ir juo dalysis abiejų šalių žmonės“, – sakė Li Qiangas.

Jis atskrido po panašaus vizito Naujojoje Zelandijoje, kur taip pat akcentavo prekybos klausimus. Li Qiangas yra aukščiausio rango Kinijos pareigūnas, nuo 2017 metų apsilankęs šiose šalyse.

Kinija palaipsniui atšaukia prekybines sankcijas Australijos vyno, medienos, miežių ir jautienos eksportui, įvestas 2020 metais per diplomatinį ginčą su ankstesne australų konservatorių vyriausybe.

Šios priemonės Australijos eksportuotojams atsieidavo po 20 mlrd. Australijos dolerių (12 mlrd. eurų) per metus.

Ekonominiai šalių santykiai pagerėjo Australijoje 2022 metais į valdžią atėjus ministro pirmininko Anthony Albanese'io (Entonio Albanizio) vyriausybei, nustačiusiai švelnesnį diplomatinį kursą Pekino atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius