Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipro prezidentas pakeitė gynybos, sveikatos apsaugos, teisingumo ir aplinkos ministrus

Kipro prezidentas pirmadienį reikšmingai pertvarkė savo ministrų kabinetą, pakeisdamas gynybos, sveikatos apsaugos, teisingumo ir aplinkos ministrus, taip pat viceministrus, atsakingus už skaitmeninę politiką ir Europos reikalus.
YIANNIS KOURTOGLOU / REUTERS
YIANNIS KOURTOGLOU / REUTERS
Temos: 1 Kipras

Vos 10 mėnesių valdantis prezidentas Nikas Christodulidis (Nicos Christodoulides) prieš savaitę interviu spaudai užsiminė apie vyriausybės performavimą ir nuo to laiko spėliota, kuriuose iš 16 ministrų kabineto postų dirbs nauji žmonės.

Pakeitimai įsigalios trečiadienį.

Naujasis gynybos ministras Vasilis Palmas (Vassilis Palmas) yra patyręs politikas, dirbęs vyriausybės atstovu ir viceministru dviejose ankstesnėse administracijose.

Naujasis sveikatos apsaugos ministras Michalis Damianas (Michalis Damianas) yra savo praktiką turintis teisininkas, o istorijos profesorė, aplinkos komisarė Marija Panajotu (Maria Panayiotou) buvo paaukštinta ir užėmė aplinkos ir žemės ūkio ministro postą.

Teologijos laipsnį turintis teisininkas Marijas Harciotis (Marios Hartsiotis) perėmė vadovavimą Teisingumo ministerijai. Europos reikalų viceministre tapo Marilena Rauna (Marilena Raouna), artima N. Christodulidžio sąjungininkė, iki šiol dirbusi prezidento diplomatinio biuro vadove.

Paskutinę 2023 metų dieną interviu dienraščiui „Fileleftheros“ N. Christodulidis sakė, kad iki praeis pusantrų jo kadencijos metų jis tikrai pertvarkys savo ministrų kabinetą ir kad kai kurie ministrai pateisino lūkesčius, o kai kurie – ne iki galo.

Tai, regis, sudrebino vyriausybę ir prezidentui praėjusią savaitę teko viešai per susitikimą pasakyti savo ministrams nekreipti dėmesio į žiniasklaidos spėliones. N. Christodulidis taip pat patikino ministrus, kad jie apie bet kokius pokyčius išgirs asmeniškai iš jo paties.

Tačiau spėliojimai ir su tuo susijęs spaudimas prieš tris dienas paskatino atsistatydinti ankstesnį inovacijų, tyrimų ir skaitmeninės politikos viceministrą Filipą Chatzizachariją (Philippos Hadjizacharias).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas