Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizijoje dėl bandymo įvykdyti perversmą suimta 30 asmenų

Kirgizijoje antradienį suimta daugiau kaip 30 žmonių, kaltinamų sąmokslu įvykdyti perversmą, pranešė nacionalinė saugumo tarnyba.
Kirgizijos prezidentas Sadyras Japarovas
Kirgizijos prezidentas Sadyras Japarovas / „AP“/„Scanpix“

Nuo 1991 metų, kai ši neturtinga Vidurinės Azijos šalis, turinti ryšių su Rusija ir Kinija, atkūrė nepriklausomybę po Sovietų Sąjungos subyrėjimo, trys prezidentai atsistatydino dėl politinių krizių, kurias sukėlė korupcija, nepotizmas ir ginčytini balsavimai.

Valstybinis nacionalinio saugumo komitetas (GKNB) pranešė nutraukęs „neteisėtą grupės asmenų, kurie slapta rengėsi organizuoti riaušes šalyje, kad jėga užgrobtų valdžią, veiklą“ ir pridūrė, kad pirmadienį buvo sulaikyta daugiau kaip 30 žmonių.

Pranešimas pasirodė praėjus vos kelioms dienoms po Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininko Charles'io Michelio vizito Kirgizijoje, kurio metu prezidentas Sadyras Japarovas pažadėjo būti pasirengęs dirbti kartu su Europos Sąjunga.

Regionui, kuriame saviraiška vis dar ribojama, priklausančioje Kirgizijoje ilgą laiką buvo palyginti laisva spauda ir politinis pliuralizmas, tačiau tarptautinės nevyriausybinės organizacijos smerkia šioje kalnuotoje šalyje didėjantį spaudimą žiniasklaidai ir pilietinei visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas