Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizijos teismas eksprezidentui A.Atambajevui skirtą įkalinimą pakeitė namų areštu

Biškeko teismas antradienį nusprendė byloje dėl vieno nusikalstamo pasaulio autoriteto paleidimo nuteistam buvusiam prezidentui Almazbekui Atambajevui skirtą įkalinimą pakeisti namų areštu.
Almazbekas Atambajevas
Almazbekas Atambajevas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Šiandien buvo priimtas Pervomaiskio rajono teismo sprendimas, remiantis kuriuo Atambajevui skirta kardomoji priemonė buvo pakeistas iš kalinimo į namų areštą“, – antradienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jo advokatas Zamiras Žooševas.

Etninio čečėno A.Batukajevo paleidimas iš kalėjimo 2013 metais sukėlė skandalą Kirgizijoje, kur daug kas mano, kad organizuotas nusikalstamumas yra glaudžiai susijęs su politika.

Šios Centrinės Azijos valstybės, buvusios sovietinės respublikos, tyrėjai vėliau nustatė, kad medicininiai dokumentai, kuriais remiantis buvo paleistas A.Batukajevas, buvo suklastoti. A.Batukajevas vėliau išvyko į Rusiją.

A.Atambajevas, kuris tuo metu buvo prezidentas, neigia žinojęs, kad medicininiai dokumentai buvo suklastoti.

Birželį teismas nuteisė A.Atambajevą kalėti ilgiau nei 11 metų ir konfiskavo jo turtą, tačiau buvęs Kirgizijos lyderis nebuvo nugabentas į kalėjimą – jis buvo laikomas Nacionalinio saugumo komiteto izoliatoriuje.

Sostinėje Biškeke pirmadienį prasidėjo neramumai paskelbus preliminarius parlamento rinkimų rezultatus, kuriuos dėl įtariamo balsų pirkimo atsisakė pripažinti kelios opozicinės partijos. Į gatves išėję demonstrantai pareikalavo surengti pakartotinį balsavimą.

Naktį į antradienį demonstrantai įsiveržė į Nacionalinio saugumo komiteto pastatą ir išlaisvino A.Atambajevą.

„Almazbekas Atambajevas yra saugus“, – „Interfax“ patvirtino Kirgizijos socialdemokratų partijos, kuriai anksčiau vadovavo eksprezidentas, atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas