Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Kol mirtis juos išskirs: V.Putinas dalyvaus Rusijos prezidento rinkimuose

Pastaruoju metu Kremlius pakankamai vangiai kalbėjo apie būsimus Rusijos prezidento rinkimus. Kartais iš Maskvos pasigirsdavo komentarų, jog dar nėra nuspręsta, ar Vladimiras Putinas dalyvaus rinkimuose, kuriuos užgoždavo pareiškimai, jog Rusijoje nėra žmogaus, galinčio jam prilygti. Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia, kad V.Putinas vis tik nusprendė paskelbti savo kandidatūrą naujai kadencijai.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Pasak naujienų agentūros šaltinių, V.Putinas nusprendė kandidatuoti kovo mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, o tai greičiausiai leis jam likti valdžioje bent iki 2030 m.

V.Putinas, kuriam 1999 m. prezidento postą perdavė tuometinis prezidentas Borisas Jelcinas, jau išbuvo prezidento poste ilgiau nei bet kuris kitas Rusijos valdovas nuo Josifo Stalino laikų, aplenkdamas net 18 metų trukusį Leonido Brežnevo valdymą.

Nors spalio 7 d. V.Putinui sukako 71-eri, jis nusprendė pratęsti savo valdymą dar šešeriems metams.

Agentūros šaltiniai teigė, kad žinia apie V.Putino sprendimą jau buvo nutekėjusi ir kad patarėjai dabar ruošiasi jo rinkimų kampanijai.

Visuomenės nuomonės apklausos Rusijoje rodo, kad balso teisę turinčių asmenų palankumas dabartiniam šalies vadovui siekia 80 proc., tad rinkimai tampa tik formalumu. Oficialiai patvirtinus, kad jis kandidatuoja į prezidento postą, V.Putino pusėje bus valstybės, valstybinės žiniasklaidos ir tikėjimo juo nepraradusių piliečių parama.

„Sprendimas priimtas – jis kandidatuos“, – „Reuters“ pareiškė vienas su rinkimų planavimu susipažinęs šaltinis.

Kitas šaltinis patvirtino šią informaciją ir pridūrė, kad V.Putino patarėjai ir artimiausia aplinka jau ruošiasi rinkimams. Dar vienas užsienio diplomatinis šaltinis naujienų agentūrai „Reuters“ pažymėjo, jog sprendimą V.Putinas priėmė neseniai ir netrukus bus paskelbtas oficialus pranešimas.

Aštuntieji prezidento rinkimai Rusijoje turėtų įvykti 2024 m. kovo 17 d.

Kol kas nėra konkretaus patvirtinimo, kad V.Putinas planuoja kitais metais kandidatuoti į prezidentus. Nepaisant to, daugelis užsienio diplomatų ir pareigūnų spėja, kad jis liks valdžioje iki gyvos galvos.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsisakė komentuoti šią informaciją. Rugsėjį jis pareiškė, kad jei V.Putinas nuspręs kandidatuoti, niekas negalės su juo varžytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius