Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 11

Kontrpuolimas Pietų Ukrainoje – rusų kovingumas prastas, bet jie užsispyrę

Ukrainos kareiviai, patruliuodami mažo kaimelio, kurį vos prieš keletą dienų buvo atkovoję iš Rusijos armijos, gatvėmis, ant sienų ir tvorų išvydo įvairiausių užrašų – tokių tamsių ir paslaptingų, kad jie išdavė mažų mažiausiai prastą kovingumą, o galbūt ir rimtesnę psichinę įtampą.
Ukrainiečių kariai
Ukrainiečių kariai / „The New York Times“/Nicole Tung nuotr.

„Grąžinkite mums raganų nužudytus žmones“ sakoma viename ant sienos išraitytame užraše. Kitas skamba štai kaip: „Kad ir ką darysim, šio gyvenimo nebaigsim gyvi.“

Netoliese buvo akivaizdžių požymių, kad Rusijos armija buvo užpulta: susprogdintas tiltas miesto pakraštyje, gatvėje besimėtančios šarvuoto karius gabenusio automobilio liekanos, jo metalo gabalai išsibarstę ir sudegę iki sodriai oranžinės spalvos.

Rusijos kariuomenė praėjusią savaitę pasitraukė iš Didžiosios Oleksandrivkos – vieno iš 29 miestų ir kaimų, kuriuos Ukraina atkovojo pietiniame Chersono regione; keli čia likę vyresni gyventojai išlindo iš rūsių pasitikti Ukrainos karių.

Ukraina gali įgyti daugiau pranašumo šiame regione, jei šeštadienį įvykęs smūgis tiltui į Krymą rimtai sutrikdys Rusijos pajėgų tiekimo liniją.

Jų padėtis jau buvo tokia prasta, kad Rusijos vadai net paprašė leidimo pasitraukti iš Chersono miesto, teigia JAV pareigūnai, tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neleido jiems to padaryti.

Pirmadienį Rusija surengė daugybę raketų smūgių visoje Ukrainoje, tarsi keršydama už tiltą į Krymą apgadinusį sprogimą.
Chersono sritis yra viena iš dviejų, kur Ukraina spaudžia rusus kontrpuolimu. Kita, kur ukrainiečiai juda greičiau, yra šiaurės rytuose ir rytuose.

Tačiau tarp šių dviejų vietovių esama aiškių skirtumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas