Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Koronavirusas pasaulyje: Estija vidurnaktį atšauks nepaprastąją padėtį šalyje, Ispanijoje mažėja mirčių

Koronaviruso atvejų skaičius visame pasaulyje perkopė 4,7 mln., o mirčių skaičius – 313 tūkst. Nuo COVID-19 pasveiko beveik 1,7 mln. žmonių. Visame pasaulyje švelninant karantiną baiminamasi antros koronaviruso bangos. Prancūzijoje paros aukų skaičius pradėjo mažėti. Estija nusprendė vidurnaktį atšaukti nepaprastąją padėtį šalyje.
Gyvenimas Vietname pandemijos metu
Gyvenimas Vietname pandemijos metu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį Jungtinėse Valstijose mirė dar 1680 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, Rusijoje buvo patvirtinti 9,2 tūkst. nauji atvejai, dėl karantino į kavinę neįleista Naujosios Zelandijos premjerė, Ispanijos premjeras sieks dar mėnesiui pratęsti ekstremaliąją padėtį. Taip pat JAV Pensilvanijos valstijoje šimtai protestavo prieš karantiną. Šeštadienio naujienas apie koronavirusą pasaulyje skaitykite čia.

Svarbiausias koronaviruso pandemijos naujienas sekmadienį sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Didėjant užsikrėtimų koronavirusu skaičiui, Indija pratęsė karantiną iki mėnesio pabaigos

21:44

Indija sekmadienį pranešė apie didžiausią paros užsikrėtimų koronavirusu skaičiaus šuolį ir pratęsė dėl pandemijos įvestą karantiną iki gegužės pabaigos.

Visgi kai kuriems sektoriams bus leista atsidaryti siekiant palengvinti spaudimą ekonomikai.

Karantinas, kuriam turi paklusti 1,3 mlrd. žmonių, įvestas kovo pabaigoje. Nuo jo labai smarkiai nukentėjo vargingiausias gyventojų sluoksnis ir migrantai darbininkai, kurie prarado darbą.

„Kovos su COVID-19 plitimu ribojimo priemonės bus tęsiamos“ bent jau iki gegužės 31 dienos, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Ministerija teigė, kad nebus galima atidaryti mokyklų, maldos namų, prekybos centrų, kino teatrų ir sporto salių. Bus išplėsti draudimai rengti didelius religinių ir sporto renginių susibūrimus.

Miestų metro paslaugos ir vietinės bei tarptautinės oro susisiekimo paslaugos nebus sustabdytos. Naktinė komendanto valanda, ribojanti viešąjį judėjimą, išskyrus būtiniausias paslaugas, bus taikoma nuo 19 val. iki 7 val. ryto.

Visgi restoranams bus leista pardavinėti maistą išsinešti, o sporto kompleksams ir stadionams bus leidžiama rengti renginius, tačiau be žiūrovų.

Nacionalinė nelaimių valdymo tarnyba teigė, kad trečioje pagal dydį Azijos ekonomikoje apribojimai bus koreguojami „prireikus, atsižvelgiant į poreikį atverti ekonomiką“.

Trečiasis karantino pratęsimas įvestas tuo metu, kai Indijoje užfiksuotas didžiausias vienos paros užsikrėtimų koronavirusu šuolis – per pastarąsias 24 valandas buvo užregistruoti 4 987 nauji atvejai.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 90 927, iš kurių mirė 2 872.

Turistų pamėgti Balkanai naujausios COVID-19 statistikos veidrodyje

20:12

COVID-19 ligos plitimas daugumoje Balkanų šalių pastarąją savaitę toliau silpo, o viena šio regiono valstybė – Juodkalnija – neužfiksavo nė vieno šio užkrato naujo atvejo ir nė vienos mirties dėl jo, rodo bene naujausius naujojo koronaviruso pandemijos oficialius duomenis skelbiančio portalo „Worldometers“ duomenys.

Vien tik per pastarąją parą 10,72 mln. gyventojų turinti Graikija patvirtino 15 naujų COVID-19 atvejų, o jų skaičius šalyje padidėjo iki 2834 (prieš savaitę buvo 2716). Naujų šios ligos pacientų mirčių padaugėjo viena iki 164 (151).

Šiaurės Makedonija (2,08 mln. gyventojų) – 1792 atvejai (prieš savaitę – 1642), iš jų 30 naujų, o su šia liga siejamų mirčių skaičius padidėjo trimis iki 101 (91).

Juodkalnijoje (0,63 mln. gyventojų) per pastarąją savaitę nenustatyta nė vieno naujo COVID-19 atvejo ir nė vienos su šia liga sietinos mirties – jų skaičius išliko atitinkamai 324 ir 9.

Albanija (2,85 mln. gyventojų) – 946 atvejai (prieš savaitę – 868) atvejai, iš jų 13 naujų, 31 mirtis (31).

Kroatija (4,08 mln. gyventojų) – 2226 patvirtinti COVID-19 ligos atvejai (2187), iš jų du nauji, 95 mirtys (90).

Serbija (7 mln. gyventojų) – 10 610 atvejų (10 114), iš jų 114 naujų, 230 mirčių (215), iš jų dvi naujos.

Bosnija ir Hercogovina (3,32 mln. gyventojų) – 2290 atvejų (2117), iš jų 23 nauji, 133 mirtys (107), iš jų keturios naujos.

Slovėnija (2,07 mln. gyventojų) – 1466 atvejai (1457), iš jų vienas per pastarąją parą, 104 mirtys (102), iš jų viena nauja.

Bulgarija (7 mln. gyventojų) – 2211 atvejų (1965), iš jų 36 nauji, 108 mirtys (91), iš jų trys naujos.

Rumunija (19,41 mln. gyventojų) – 16 871 atvejis (15 362), iš jų 167 nauji, 1104 mirtys (961), iš jų 10 naujų.

Koronavirusas: į Vokietiją grįžta futbolas, Italija sieks prisivilioti turistus

17:45

Savaitgalį Vokietijoje atnaujintos aukščiausios Bundeslygos rungtynės ir ši lyga tapo pirmąja didžiąja sporto lyga, atnaujinusia rungtynes, kurios buvo nutrauktos dėl koronaviruso pandemijos.

Visame pasaulyje nuo koronaviruso mirus 312 tūkst. žmonių, o pasaulinei ekonomikai išgyvenant daug žalos padariusio karantino pasekmes, žinia, jog nuo viruso labiausiai nukentėjusios šalys pamažu atsiveria, suteikia bent dalį taip reikalingo atokvėpio.

Prancūzai jau grįžta į paplūdimius, o Italija pranešė laukianti europiečių turistų. Tačiau augantis mirtingumas Jungtinėse Valstijose ir Brazilijoje vis dar neleidžia pamiršti šios krizės masto: visame pasaulyje koronavirusu užsikrėtė jau daugiau nei 4,6 mln. žmonių.

Vyriausybėms siekiant atverti savo ekonomiką ir kartu išengti antrosios infekcijos bangos, Vokietijos Bunderslyga šeštadienį atnaujino savo sezoną, tačiau rungtynės vyko tuštutėliuose stadionuose: plojo ir žaidėjus palaikė tik jų komandų nariai ir treneriai.

Savo ruožtu Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte šeštadienį pareiškė, jog vyriausybei reikia daugiau garantijų, kad ji leistų atnaujinti savo šalies aukščiausios futbolo lygos rungtynes.

„Paskaičiuota rizika“

Į šiaurės pusrutulį atkeliaujant vasarai, valdžios institucijos siekia padėti savo šalių turizmo sektoriams išgelbėti bent dalį to, kas liko prasiautus virusui. Ilgą laiką labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusia šalimi buvusi Italija pranešė, jog nuo birželio 3 dienos lauks turistų iš kitų Europos Sąjungos šalių, kuriems nebus privalomas reikalavimas 14 dienų izoliuotis.

„Susiduriame su paskaičiuota rizika žinodami, kad infekcijos kreivė gali vėl pakilti, – per televiziją sakė G.Conte. – Turime tai priimti. Priešingu atveju niekuomet negalėsime vėl atsiverti.“

Prancūzijoje šis savaitgalis yra pirmasis po to, kai buvo panaikintos griežtos priemonės, ir daug žmonių išėjo pasimėgauti pavasarine saule, o nemažai žmonių atėjo į paplūdimius.

Vis neslūgstant nerimui dėl galimos antrosios infekcijos bangos, valdžia žmonių prašo masiškai neplūsti į viešas erdves, tokias kaip paplūdimiai.

Šeštadienį pareigūnai dalyje Anglijos perspėjo žmones laikytis per atstumą vienas nuo kito neseniai vėl atidarytuose populiariuose gamtos kampeliuose ir vengti susibūrimų.

Verta paminėti, jog Vokietija tapo naujausia pasaulio šalimi, kur fiksuojama kylanti prieš karantiną nukreiptų protestų banga. Didžiuosiuose šalies miestuose jau surengta mitingų, kuriuose dalyvavo ir sąmokslo teorijų šalininkų, ir prieš skiepus nusiteikusių aktyvistų bei kitų ekstremistų.

Panašių protestų būta ir Prancūzijoje, Šveicarijoje bei Lenkijoje.

Ispanijoje pirmą kartą per du mėnesius nuo koronaviruso mirė mažiau nei 100 žmonių

16:35

Ispanija sekmadienį pranešė, kad per praėjusią parą šalyje nuo koronaviruso mirė 87 žmonės. Tai buvo pirmas kartas per du mėnesius, kai aukų skaičius buvo mažesnis už šimtą.

Toks rezultatas paskelbtas šalyje pirmadienį rengiantis dar labiau švelninti karantiną. Tiesa, tai nebus daroma Madride ir Barselonoje.

„Pirmą kartą per ilgą laiką turime mažiau nei 100 mirčių, kas yra gera žinia“, – pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos ekstremalių situacijų koordinatorius Fernando Simonas.

Dabartinio protrūkio piko metu balandžio pradžioje Ispanijoje per dieną mirė 950 žmonių.

Ispanija išlieka viena iš labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių pasaulio šalių: iš viso šalyje virusas nusinešė 27 650 gyvybių, sekmadienį nurodė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Bendras patvirtintų atvejų skaičius viršija 231 tūkst.

F. Simonas sakė, kad Ispanija dabar yra „labai arti“ link viruso plitimo nutraukimo, ir pridūrė, kad tai buvo pasiekta gyventojų pastangų dėka. Visgi jis perspėjo, kad antros viruso bangos grėsmė „vis dar yra labai didelė“.

Praėjusį pirmadienį Ispanijoje pradėtas įgyvendinti trijų stadijų planas, kuriuo siekiama iki birželio pabaigos pusėje šalies panaikinti karantiną. Ateinančią savaitę po karantino laisviau atsikvėpti galės apie 70 šalies gyventojų. Vėl bus galima lankytis lauko baruose ir restoranuose, susitikti šeimos nariams ir draugams grupėmis iki dešimties žmonių.

Tačiau ateinančią savaitę ribojimai dar galios Madrido gyventojams ir didžiajai daliai šalia esančio Kastilijos ir Leono regionu, o taip pat Barselonos gyventojams. Tačiau nedidelėms parduotuvėms bus leista atnaujinti veiklą.

Rusijoje – 9,7 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, mirė 94 žmonės

16:31

Naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius Rusijoje dvi dienas iš eilės laikosi žemiau 10 tūkst. ribos, o naujų mirčių nuo COVID-19 skaičius per praėjusią parą sumažėjo iki 94, sekmadienį pranešė operatyvinis štabas, koordinuojantis šalies atsaką į pandemiją.

„Per pastarąją parą Rusijoje buvo patvirtinti 9 709 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai 85 regionuose“, – pažymima štabo paskelbtame pranešime.

Gegužės 16-ąją buvo patvirtinta 9 200 naujų užsikrėtimo atvejų ir šis skaičius buvo mažiausias nuo gegužės 2 dienos.

Iš viso Rusijoje užregistruoti 281 752 užsikrėtimo COVID-19 atvejai ir, Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, šalis pagal šį rodiklį užima antrą vietą pasaulyje, nusileisdama tik Jungtinėms Valstijoms.

Vien Maskvoje per pastarąją parą buvo patvirtinti 3 855 nauji užsikrėtimo atvejai, o jų bendras skaičius padidėjo iki 142 824.

Agentūros „Interfax“ šaltinių duomenimis, 42,5 proc. naujų užsikrėtusiųjų Rusijos sostinėje yra 18–45 metų amžiaus, 33 proc. – 46–65 metų amžiaus, 10,6 proc. – 66–79 metų amžiaus, 5,7 proc. – vyresni nei 80 metų, o likę 8,2 proc. – vaikai.

Dieną anksčiau Rusijoje buvo užfiksuotas koronaviruso aukų paros rekordas – mirė 119 žmonių ir šis skaičius buvo didžiausias nuo protrūkio pradžios.

Sekmadienį šis rodiklis sumažėjo: Rusijoje per parą mirė iš viso 94 žmonės, kuriems buvo patvirtinta COVID-19.

Nuo epidemijos pradžios koronavirusas šalyje pasiglemžė 2 631 gyvybę.

Kritikai abejoja Rusijos skelbiamais oficialiais mirtingumo rodikliais ir kaltina valdžią nurodant ne visus atvejus norint sumažinti krizės mastą.

Tuo tarpu Rusijos pareigūnai aiškina, jog mirusiųjų skaičiai yra mažesni, be kita ko, dėl to, jog į statistiką įtraukiamos tik mirtys, kurias tiesiogiai sukėlė koronaviruso infekcija.

Be to, jie tvirtina, jog virusas Rusiją pasiekė vėliau, tad šalis turėjo daugiau laiko parengti vietas ligoninėse ir pradėti plataus masto testavimą, kad galėtų sulėtinti infekcijos plitimą.

Baltarusijoje per parą nustatyti 969 nauji COVID-19 atvejai, mirė penki žmonės

14:02

Baltarusijoje per pastarąją parą nustatyti 969 nauji koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 29 650, sekmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Per visą infekcijos plitimo laikotarpį šalies teritorijoje mirė 165 žmonės, kuriems buvo nustatyta koronaviruso infekcija. Visi jie turėjo įvairių lėtinių ligų“, – nurodė ministerija.

Per praėjusią parą nuo COVID-19 Baltarusijoje mirė penki žmonės.

Sekmadienio duomenimis, nuo epidemijos pradžios iš šalies gydymo įstaigų išrašyti 9 932 koronavirusine infekcija persirgę pacientai, iš jų 434 – per pastarąją parą. 

Iš viso Baltarusijoje atlikta 350 515 testų dėl COVID-19.

COVID-19 aukų skaičius pasaulyje viršijo 311 tūkst., užsikrėtusiųjų – per 4,6 mln.

13:18

Nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 pasaulyje mirusių žmonių skaičius iki sekmadienio 11 val. 30 min. Lietuvos laiku pasiekė 311 843, parodė Johnso Hopkinso universiteto renkami duomenys.

Per pastarąją parą koronavirusas pasiglemžė dar 4 147 gyvybes.

Užsikrėtusiųjų skaičius pasaulyje, Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, per parą padidėjo 94 520 žmonių iki 4 637 130.

Pasveiko beveik 1,7 mln. žmonių.

Tuo tarpu koronaviruso statistiką skelbiantis portalas „Worldometer“ nurodo, jog koronavirusu nuo jo plitimo pradžios pasaulyje užsikrėtė 4 734 378 žmonės, mirė – 313 459 žmonės, o pasveiko – daugiau nei 1,8 milijono.

Daugiausia užsikrėtusiųjų, universiteto duomenimis, yra Jungtinėse Valstijose – 1 467 884 žmonės (mirė – 88 754), Didžiojoje Britanijoje – 241 461 (mirė – 34 546) ir Brazilijoje – 233 511 (mirė – 15 662).

„Worldometer“ skaičiavimais, vidutinis mirtingumas nuo koronaviruso pasaulyje sudaro 40,2 žmogaus 1 mln. gyventojų.

Tačiau Jungtinėse Valstijose šis rodiklis pasiekė 272 žmones, Ispanijoje – 590, Didžiojoje Britanijoje – 508, Italijoje – 525, Brazilijoje – 74, Prancūzijoje – 423, Vokietijoje – 96, Turkijoje – 49, o Irane – 83.

Estija gegužės 17-osios vidurnaktį atšauks nepaprastąją padėtį

11:57

Estijos vyriausybė šeštadienį internetu surengtame posėdyje patvirtino sprendimą, pagal kurį gegužės 17-osios vidurnaktį šalyje bus atšaukta nepaprastoji padėtis.

Kartu neteks galios atitinkami vyriausybės ir asmens, atsakingo už nepaprastosios padėties valdymą, potvarkiai ir nurodymai, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.

Nepaprastosios padėties laikotarpiu nustatyti apribojimai bus laipsniškai švelninami.

Tačiau svarbiausias judėjimo apribojimas – vadinamoji taisyklė 2+2, t. y. reikalavimas judėti ne didesnėmis kaip dviejų asmenų grupėmis, su kitais žmonėmis išlaikant mažiausiai 2 metrų atstumą – toliau galios.

Be to, pasibaigus bendrai nepaprastajai padėčiai, Estijoje toliau galios nepaprastoji padėtis sveikatos apsaugos srityje.

Atšaukti bendrą nepaprastąją padėtį vyriausybė nusprendė atsižvelgusi į tai, jog koronaviruso infekcijos COVID-19 plitimas Estijoje lėtėja ir tai patvirtina ir vyriausybę konsultuojanti kovos su COVID-19 mokslo taryba, ir Sveikatos departamentas.

Pratęsti nepaprastąją padėtį taip pat nebėra būtina dėl to, jog, patvirtinus atitinkamų įstatymų pakeitimus, ir vyriausybei, ir valdžios institucijoms buvo užtikrintos pakankamai veiksmingos galimybės prireikus vėl skubiai imtis priemonių, kuriomis siekiama pažaboti COVID-19 plitimą.

„Dėl protingo ir atsakingo mūsų žmonių elgesio Estijoje tapo įmanoma šią savaitę atšaukti nepaprastąją padėtį. Mūsų bendros pastangos mums leido sugrįžti prie įprastesnio gyvenimo“, – pareiškė ministras pirmininkas Juri Ratas.

„Kartu turime išlikti budrūs, kad viruso plitimas ateityje netaptų nevaldomas. Tai reiškia, jog nepaprastoji padėtis bus atšaukta, tačiau tam tikri apribojimai tebegalios. Tai būtina, kad būtų išvengta naujo ligos protrūkio“, – pabrėžė jis.

Vyriausybės vadovas taip pat paragino žmones neprarasti budrumo ir atsižvelgti į naujo COVID-19 protrūkio riziką.

Estijoje per parą patvirtinti keturi nauji COVID-19 atvejai

11:06

Estijoje per pastarąją parą nustatyti keturi nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejai, naujų mirčių neužregistruota, 

Gyventojų registro duomenimis, per praėjusią parą šalyje dėl COVID-19 ištirtas 681 ėminys ir teigiami buvo keturių iš jų (0,6 proc.) rezultatai.

Pastarąją parą su koronavirusu susijusių mirčių Estijoje neužregistruota. Iš viso šalyje mirė 63 koronavirusu infekuoti žmonės.

Sekmadienio ryto duomenimis, Estijos ligoninėse gydomi 43 COVID-19 užsikrėtę asmenys, keturi iš jų – reanimacijoje su dirbtine plaučių ventiliavimo įranga. Iš gydymo įstaigų išrašyti 289 pacientai.

Pasveikusiais nuo COVID-19 iš viso pripažinti 1 442 žmonės.

Iš viso Estijoje atlikta daugiau nei 69 tūkst. pirminių testų dėl COVID-19, iš jų 1 774 (2,6 proc.) rezultatai – teigiami.

Latvijoje per parą patvirtinta 11 naujų COVID-19 atvejų

10:56

Latvijoje per pastarąją parą patvirtinta 11 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Šeši iš šių atvejų nustatyti vienoje Rygos benamių prieglaudoje.

Per pastarąsias 24 valandas Latvijoje dėl COVID-19 buvo ištirti 1 028 ėminiai, o nuo epidemijos pradžios – 88 405 ir 1 008 iš jų rezultatai buvo teigiami.

Latvijoje dėl koronaviruso infekcijos per pastarąją parą į ligoninę buvo paguldytas vienas pacientas ir bendras ligoninėse šiuo metu gydomų COVID-19 užsikrėtusių žmonių skaičius padidėjo iki 24-ių, dviejų iš jų būklė yra sunki.

Iš ligoninių iki šiol buvo išrašyti 128 pacientai.

Gegužės 15-osios duomenimis, nuo COVID-19 šalyje pasveiko 662 žmonės.

Mirė devyniolika žmonių.

Prancūzijoje COVID-19 aukų paros skaičius smuko žemiau 100

10:18

Prancūzija šeštadienį pranešė apie 96 naujus mirties nuo koronaviruso atvejus.

Aukų skaičius buvo mažesnis negu ankstesnėmis dienomis, visgi bendras mirusiųjų dėl koronaviruso skaičius pasiekė 27 625.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, jog kelios kitos pastaruoju metu stebėtos teigiamos tendencijos taip pat tęsėsi, pavyzdžiui, intensyviosios terapijos skyriuose gydoma 71 asmeniu mažiau.

Ministerijos duomenimis, dėl COVID-19 Prancūzijos ligoninėse šiuo metu gydomi 19 432 pacientai, o savaitę anksčiau jų buvo 22 614.

Šeštadienis buvo jau šeštoji diena, kai Prancūzijoje buvo sušvelnintas kovo 17 dieną įvestas karantinas.

Ukrainoje per parą nustatyti 433 nauji COVID-19 atvejai, 17 žmonių mirė

10:08

Ukrainoje per pastarąją parą nustatyti 433 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, o nuo šios ligos mirė 17 žmonių, rodo Koronaviruso epidemijos plitimo stebėsenos sistemos svetainėje sekmadienį paskelbti duomenys.

Nuo pandemijos pradžios iki gegužės 17-osios ryto Ukrainoje patvirtintas 18 291 užsikrėtimo koronavirusu atvejis.

Šalyje nuo COVID-19 mirė iš viso 514 žmonių, o 5 116 asmenų pasveiko.  

Šiuo metu Ukrainoje COVID-19 serga 12 661 žmogus – 206 daugiau nei ankstesnę parą.

Nuo pirmadienio Ukrainoje pradėta švelninti karantino priemones, įvestas dėl COVID-19 epidemijos.

Brazilijoje koronaviruso aukų skaičius viršijo 15 tūkst.

09:31

Koronaviruso aukų skaičius Brazilijoje šeštadienį, oficialiais duomenimis, viršijo 15 tūkst., o patvirtintų infekcijos COVID-19 atvejų skaičius perkopė 230 tūkst., taigi šalis pagal užsikrėtusiųjų skaičių atsidūrė ketvirtoje vietoje pasaulyje.

Brazilija, kurioje mirė 15 633 koronavirusu užsikrėtę žmonės ir buvo patvirtinti 233 142 užsikrėtimo atvejai, tapo Lotynų Amerikos infekcijos epicentru, nors šalies prezidentas Jairas Bolsonaro anksčiau nesureikšmindavo ligos, kurią vadino „nedideliu gripu“.

Ekspertai teigia, jog testavimo mastas šalyje yra nepakankamas ir tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius gali būti net 15 kartų didesnis, ir įspėja, jog sunkiausias laikotarpis dar neprasidėjo.

Per pastarąsias 24 valandas Brazilijoje buvo užregistruota 816 mirčių ir 14 919 naujų užsikrėtimo atvejų.

Nors mirčių vis daugėja, J.Bolsonaro šeštadienį supeikė karantino priemones, kurių imasi kai kurie gubernatoriai, siekdami pažaboti viruso plitimą.

„Tų, kurie palaiko visiškos izoliacijos tironiją, ateitis bus nedarbas, alkis ir vargas“, – parašė tviteryje kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentas.

Jis tvirtina, jog įmonių uždarymas ir nurodymai gyventojams likti namuose daro nereikalingą žalą ekonomikai.

Koronaviruso pandemija visame pasaulyje jau pasiglemžė per 312 tūkst. gyvybių.

JAV per parą mirė dar 1 237 koronavirusu užsikrėtę žmonės

08:49

Jungtinėse Valstijose per pastarąją parą užregistruotos dar 1 237 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtys ir bendras pandemijos aukų skaičius šalyje padidėjo iki 88 730, parodė Johnso Hopkinso universiteto šeštadienį paskelbti naujausi duomenys.

Baltimorėje įsikūrusio universiteto nuolat atnaujinamais statistiniais duomenimis, labiausiai pandemijos paveiktoje šalyje patvirtinti iš viso 1 466 682 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai.

Tuo tarpu COVID-19 statistiką skelbiantis portalas „Worldometers“ nurodo, kad Jungtinėse Valstijose mirė 90 113 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius šalyje pasiekė 1 507 773.

Portalo sekmadienio 7 val. 30 min. Lietuvos laiku duomenimis, užsikrėtusiųjų skaičius visame pasaulyje pasiekė 4 721 828, o mirė 313 260 žmonių.

Paskutinis atnaujinimas 2020-05-17 08:49
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas