Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 22 /20:15

Kosovo prezidentė nurodė iš šalies išsiųsti du rusų diplomatus

Kosovo prezidentė penktadienį paskelbė nurodžiusi iš šalies išsiųsti du rusų diplomatus, nes jie įtariami „kėlus pavojų nacionaliniam saugumui ir konstitucinei tvarkai“.
Vjosa Osmani 
Vjosa Osmani  / „Imago“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Kosovas

Vjosa Osmani savo pranešime nurodė, kad paprašė Kosovo užsienio reikalų ministerijos „paskelbti du Rusijos Federacijos ryšių palaikymo tarnybos Kosove pareigūnus persona non grata“.

Daugiau informacijos prezidentė nepateikė.

Kosovo nepriklausomybės nepripažįstančios Rusijos ambasada Belgrade savo ruožtu pareiškė, kad Prištinos sprendimas neturi teisinės galios.

„Nepripažįstame Kosovo nepriklausomybės – taigi, ir krašto vyriausybės ir kitų struktūrų. Mums jokie Prištinos sprendimai neturi teisinės galios. Remdamiesi Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos 1244-ąja rezoliucija, bendradarbiaujame su Jungtinių Tautų laikinosios administracijos misija Kosove (UNMIK), taip pat ir šiuo klausimu“, – sakoma ambasados pareiškime.

„Mes laikome absoliučiai nepriimtinais bandymus užkirsti kelią mūsų diplomatams, akredituotiems UNMIK, vykdyti savo teisėtą veiklą – visiškai pagal tarptautinę teisę“, – pabrėžė ambasada.

Nepriklausomybę nuo Serbijos Kosovas paskelbė 2008 metais. Ją pripažino daugiau kaip 100 valstybių, tarp jų Serbijos nėra. Šalys iki šiol derasi, siekdamos normalizuoti santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas