Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 15 /2015 12 16

Kova Ukrainoje: Michailas Saakašvilis šalies premjerą ir vidaus reikalų ministrą viešai vadina vagimis

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė apipylęs vandeniu Odesos srities gubernatorių Michailą Saakašvilį, kuris įžeidžiamai atsiliepė jo adresu. M.Saakašvilis ketvirtadienį paviešino konflikto vaizdo įrašą ir pareiškė, kad padės Ukrainai apsivalyti nuo vagių. Vagimis jis vadina ne tik vidaus reikalų ministrą Arseną Avakovą, bet ir premjerą Arsenijų Jaceniuką.
Arsenas Avakovas
Arsenas Avakovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak A.Avakovo, M.Saakašvilio įsiūtį sukėlė vidaus reikalų ministro pateiktas klausimas apie galimus korupcinius ryšius ir Rusijos įmonių protegavimą.

„Ką tik reformų komisijoje ponas Saakašvilis, atsakydamas į mano klausimą, kodėl jis gina Rusijos oligarchų iš „Uralchem“ interesus ir kaip susijęs su privatizacijos procesus, prarado kantrybę. Odesos gubernatorius prarado savikontrolę, pradėjo ant manęs rėkti: niekas neturi teisės taip kalbėti su Michailu Saaakašviliu ... Tu, korumpuotas ministras ... O aš – sąžiningas žmogus. 

Tada perėjo tiesiog prie įžeidinėjimų. Aš susilaikiau nuo smūgio, tik paleidau į jo veidą vandens iš stiklinės“, – rašė A.Avakovas. Pasak ministro, jis neketino klausytis įžeidinėjimų.

Tuo metu M.Saakašvilis pareiškė, kad „vagimis“ ir sukčiais jis įvardino vidaus reikalų ministrą A.Avakovą ir premjerą Arsenijų Jaceniuką. Pasak Odesos gubernatoriaus, jis neketina atsiimti šių žodžių ir darys viską, kad išvalytų Ukrainą nuo tokių tipų.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka po šio konflikto užstojo ne A.Avakovą, o M.Saakašvilį, pareiškęs, jog tokio lygio posėdžiuose svaidytis keiksmažodžiais, įžeidinėjimais ir siūlymais palikti Ukrainą negalima.

VIDEO: Mikheil Saakashvili Vs Arsen Avakov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito