Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kremlius neįžvelgia pagrindo sankcijoms Rusijai ir „Nord Stream 2“ dėl A.Navalno

Kremlius nemato jokio pagrindo sankcijoms Rusijai ir jo eksporto dujotiekio projektui „Nord Stream 2“ dėl padėties, susijusios su opozicijos lyderiu Aleksejumi Navalnu, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.
„Nord Stream 2“
„Nord Stream 2“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes nesuprantame, kokia gali būti bet kokių sankcijų priežastis. Paprastai mums nepriimtini sankcijiniai pokalbiai ir sankcijinė kalba, manome, kad tai yra visiškai nepriimtina. Tačiau šiuo atveju mes nesuprantame priežasties diskusijoms apie kokias nors sankcijas“, – žurnalistams sakė Dmitrijus Peskovas.

Taip jis atsakė į klausimą, ar Kremlius dėl su A.Navalnu susijusių įvykių tikisi sankcijų iš Vokietijos ar kitų Vakarų valstybių, taip pat ir „Nord Stream 2“ projektui.

Paprašytas pakomentuoti Vokietijos parlamente nuskambėjusius raginimus uždaryti „Nord Stream 2“ projektą, Kremliaus atstovas pareiškė, jog tai – „veikiau emocingi pareiškimai, kurie nėra pagrįsti konkrečiais faktais“.

VIDEO: A.Navalno bendražygiai paskelbė jo tyrimą, nufilmuotą vos kelios dienos prieš apnuodijimą

„Nord Stream 2“ yra komercinis projektas, atitinkantis abiejų šalių interesus ir viso Europos žemyno energetinio saugumo interesą“, – pridūrė D. Peskovas.

Vienas pagrindinių V.Putino kritikų A.Navalnas rugpjūčio 20 dieną prastai pasijuto būdamas lėktuve, skridusiame iš Tomsko į Maskvą, ir buvo nugabentas į Omsko ligoninę. Vėliau jis buvo perkeltas į Berlyno kliniką „Charite“.

Trečiadienį Berlynas paskelbė, kad specialioje Vokietijos kariuomenės laboratorijoje atlikti tyrimai patvirtino, jog esama „nedviprasmiškų įrodymų“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia chemine medžiaga iš „Novičiok“ grupės – tos pačios iš Sovietų Sąjungoje sukurtų nervus paralyžiuojančių medžiagų, viena kurių 2018-aisiais Jungtinėje Karalystėje buvo apnuodytas buvęs dvigubas rusų agentas Sergejus Skripalis bei jo duktė.

Prieštaringai Europoje vertinamo „Nord Stream 2“ kritikai tvirtina, jog jo užbaigimas padidins Europos priklausomybę nuo rusiškų gamtinių dujų, o tai suteiks Maskvai papildomų politinių svertų priešpriešoje su Vakarų demokratijomis. Savo ruožtu Vokietija, iki kurios šis vamzdynas, apeinant tranzitines valstybes, ir yra tiesiamas, jo projektą remia.

Šiuo metu JAV sankcijų akivaizdoje „Nord Stream 2“ vamzdyno tiesimas yra įstrigęs ties 94 proc. jo įgyvendinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas