Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: proveržio per V.Putino ir E.Macrono derybas nesitikima

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad Prancūzijos ir Rusijos lyderių Emmanuelio Macrono ir Vladimiro Putino susitikimas Maskvoje yra labai svarbus sprendžiant įtampos dėl Ukrainos klausimą, bet jokio reikšmingo proveržio nesitikima.
Vladimiras Putinas, Emmanuelis Macronas
Vladimiras Putinas, Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Padėtis pernelyg sudėtinga, kad būtų galima tikėtis ryžtingų proveržių per vieną susitikimą“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

E.Macrono vizitas Rusijoje yra „labai svarbus“, nes Prancūzija šį pusmetį taip pat pirmininkauja Europos Sąjungai, nurodė D.Peskovas.

Pasak jo, per vėliau pirmadienį įvyksiantį susitikimą tikimasi „realios ir ilgos“ diskusijos.

„Macronas pats pasakė Putinui, kad atvažiuoja su tam tikromis idėjomis, kaip rasti galimybių mažinti įtampą Europoje“, – pridūrė D.Peskovas.

E.Macrono pirmadienio vizitu Maskvoje ir antradienio vizitu Kijeve prasideda diplomatijos savaitė, siekiant deeskaluoti krizę dėl Ukrainos.

Maskvai prie Ukrainos sienos sutelkus daugiau kaip 100 tūkst. karių, Vakarų lyderiai reiškia susirūpinimą dėl galimos Rusijos invazijos į kaimyninę šalį.

Maskva neigia besiruošianti pulti Ukrainą. Ukrainiečių prezidento Volodymyro Zelenskio vienas iš patarėjų sakė, kad krizės diplomatinio sprendinio tikimybė išlieka „reikšmingai didesnė negu tolesnio eskalavimo grėsmė“.

Be to, pirmadienį Vokietijos kancleris Olafas Scholzas Vašingtone susitiks su J.Bidenu.

Tuo metu Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pirmadienį pradės dviejų dienų vizitą Kijeve kartu su Čekijos, Slovakijos ir Austrijos diplomatijos vadovais.

O.Scholzas ateinančią savaitę taip pat planuoja apsilankyti Maskvoje, kur susitiks su V.Putinu, ir Kijeve, susitikti su V.Zelenskiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento