Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05 /19:00

Kremlius teigia, kad nėra nusiteikęs optimistiškai po leiboristų pergalės JK rinkimuose

Kremlius penktadienį pareiškė, kad „nėra optimistiškai nusiteikęs“ dėl kokių nors pokyčių sudėtinguose Britanijos ir Rusijos santykiuose po leiboristų pergalės visuotiniuose rinkimuose Jungtinėje Karalystėje.
Orbano ir Putino spaudos konferencija Maskvoje. / Evgenia Novozhenina / REUTERS
Orbano ir Putino spaudos konferencija Maskvoje. / Evgenia Novozhenina / REUTERS

„Kiek matome iš jų ankstesnių pareiškimų, jie nėra linkę būti lankstūs ir kūrybiški, siekiant normalizuoti dvišalius rusų ir britų santykius“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Vietoj to jie siekia toliau neigti mūsų dvišalių santykių ateitį“, – teigė D. Peskovas.

JK ėmėsi iniciatyvos telkti Vakarų šalių paramą Ukrainai ir įvedė sankcijas Rusijai po to, kai Maskva 2022 metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Santykiai buvo pašliję dar prieš prasidedant karui po to, kai 2018 metais Londonas apkaltino Rusiją buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimu kovine chemine medžiaga „Novičiok“ Anglijos Solsberio mieste.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pasveikino leiboristų lyderį Keirą Starmerį (Kirą Starmerį) su įtikinama jo partijos pergale britų visuotiniuose rinkimuose.

„Ukraina ir Jungtinė Karalystė buvo ir toliau bus patikimos sąjungininkės nepaisant visų sunkumų. Mes ir toliau ginsime ir puoselėsime mūsų bendras vertybes – gyvybę, laisvę ir taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką“, – sakė V. Zelenskis.

Ketvirtadienį JK rinkėjai balsavo nacionaliniuose rinkimuose, per kuriuos išrinkti 650 įstatymų leidėjų, kurie ateinančius penkerius metus dirbs parlamente. Suskaičiavus beveik visus balsus, K. Starmerio vadovaujami leiboristai gavo mažiausiai 400 vietų parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi