Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Krymas taps spąstais pelėms“: ekspertas papasakojo, kaip Ukrainos pajėgos nutrauks rusų logistiką

Kai tik Ukrainos ginkluotosios pajėgos atkirs užpuolikų logistikos kelius sausumoje, rusai bus priversti trauktis į Krymą, kur atsidurs „spąstuose pelėms“, pareiškė karinis ekspertas Pavelas Narožnyj.
Robotynė
Robotynė / Kadras iš vaizdo įrašo

„Pagrindinis tikslas – atkirsti žemę. Kai tai pasieksime, priešas turės problemų ir neturės kitos išeities, kaip tik trauktis iš Chersono srities į Krymą. O tada laikyti gynybą Kryme. Bet jiems bus labai sunku išlaikyti gynybą Kryme. Iš esmės tai bus „spąstai pelėms“, jiems bus didžiulių problemų su logistika. Laiko klausimas, kada tai įvyks“, – sakė jis.

Jo manymu, siekdamos atkirsti užpuolikų logistiką sausuma, Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakuos dviem kryptimis – kad pasiektų Melitopolį ir Mariupolį, kurie yra rusų logistikos centrai.

„Dvi pagrindinės kryptys. Pirmoji – Robotynė, t. y. pralaužti gynybines linijas, apeiti Tokmaką, nes esu daugiau nei tikras, kad jo niekas nešturmuos, ir pasiekti Melitopolį – tai logistikos centras. Antroji puolimo kryptis yra Staromajorsko, Volnovachos rajonas – taip pat pasiekti Mariupolį ir tai bus didžiulis smūgis priešo logistikai“, – mano P.Narožnyj.

Ekspertas pažymi, kad Ukrainos kariuomenė turi tolimojo nuotolio ginklų ir galimybę ugnimi kontroliuoti tiltus okupuotose teritorijose.

Buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas, į atsargą išėjęs generolas Benas Hodgesas taip pat mano, kad galimybė JAV nusiųsti Ukrainai tolimojo nuotolio taktinių raketų sistemas (ATACMS) gali pakeisti situaciją siekiant Kyjivo tikslo – grąžinti laikinai okupuotą Krymą.

Ukrainos valdžia ne kartą yra pareiškusi, kad ketina grąžinti Krymą, nes tai yra vienas iš jos karinių tikslų.

Karinis apžvalgininkas Aleksejus Getmanas pareiškė, kad Rusijos okupantai supranta, jog praradus Tokmako miestą Zaporižios regione, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms atsivers kelias į laikinai okupuotą Krymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas