Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kryme degant kariniam objektui, paskelbta tūkstančių žmonių evakuacija

Maskvos primestos Krymo administracijos vadovas Sergejus Aksionovas sakė, kad trečiadienį kilo gaisras viename mokomajame lauke, todėl nurodyta evakuoti daugiau kaip 2 tūkst. civilių.
Gaisras Krymo kariniame poligone
Gaisras Krymo kariniame poligone / „Reuters“/„Scanpix“

„Planuojama laikina keturių vietovių, esančių prie karinio [mokomojo] lauko Kirovskės rajone, gyventojų evakuacija. Tai daugiau kaip 2 tūkst. žmonių“, – sakė teigė jis.

Maskvos primestos administracijos pareigūnai gaisro priežasties nenurodė, bet kai kurios rusų žiniasklaidos priemonės pranešė, kad tame rajone buvo girdimi sprogimai, o filmuotoje medžiagoje matyti į dangų kylantys juodų dūmų stulpai.

Pranešimas pasirodė kelios dienos po to, kai Ukraina jūriniais dronais atakavo Krymo (Kerčės) tiltą – svarbią karinio tiekimo iš Rusijos į Krymą arteriją.

Dėl trečiadienį kilusio gaisro taip pat buvo uždaryta pusiasalį kertančios Tauridės magistralės atkarpa.

Valstybės remiamo laikraščio „Izvestija“ platformos „Telegram“ paskyroje paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti juodų dūmų stulpai, o dvi kitos rusų žiniasklaidos priemonės pranešė, kad sprogimai tame rajone girdėjosi daugiau kaip dvi valandas.

Autobusų eismas keliais tarp regionų laikinai nukreipiamas kitur, „Telegram“ parašė Nikolajus Lukašenka iš Maskvos primestos Krymo susisiekimo ministerijos.

Tauridės magistralė jungia Krymo rytuose esantį Kerčės uostą su Sevastopoliu vakarinėje pusiasalio pakrantėje.

Tuo tarpu Ukrainos karinė žvalgyba paneigė, kad jos vadovas Kyrylo Budanovas skelbė komentarą dėl gaisro Kryme.

„Kyrylo Budanovo vardu pateiktas komentaras, kad sprogimas poligone Kryme buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir gynybos žvalgybos darbas, yra klastotė“, – Ukrainos karinės žvalgybos spaudos tarnybos atstovas Andrijus Jusovas sakė visuomeniniam Ukrainos transliuotojui.

Rusija Krymą nuo Ukrainos atplėšė ir aneksavo 2014 metais; tarptautinė bendrija šios aneksijos nepripažįsta.

Kyjivas ne kartą sakė, kad planuoja susigrąžinti Krymą.

Tuo metu Rusija praėjusią naktį surengė intensyvias oro atakų prieš Ukrainą serijas, siųsdama dronus ir raketas į įvairias užpultos šalies vietas, įskaitant pietinį Odesos uostamiestį, kuris buvo atakuojamas antrą naktį iš eilės, trečiadienį pranešė ukrainiečių pareigūnai.

Ukrainos pietinė operacijų vadavietė pranešė, kad per rusų praėjusios nakties atakas nukentėjo civilių gyventojų.

Nurodoma, kad Odesos srityje buvo sužeista mažiausiai 12 civilių, įskaitant devynerių metų vaiką. Vienas civilis buvo sužeistas Chersone.

Ukrainos oro pajėgos paskelbė, kad buvo perimta 13 iš 16 paleistų sparnuotųjų raketų „Kalibr“, 23 iš 32 dronų „Shahed“ ir viena raketa Ch-59.

Pranešime sakoma, kad Rusija taip pat paleido aštuonias sparnuotąsias raketas Ch-22 ir šešias ypač taiklias raketas „Oniks“. Pastarosios buvo nukreiptos į infrastruktūros objektus Odesos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai