Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kryme naktį dundėjo galingi sprogimai: Ukraina ATACMS raketomis atakavo svarbius objektus

Vėlų ketvirtadienio vakarą laikinai okupuotame Kryme iš karto keliuose miestuose buvo girdėti sprogimai, skelbia vietos kanalai susirašinėjimo platformoje „Telegram“. Anot Rusijos gynybos ministerijos, į pusiasalį Ukrainos pajėgos paleido 6 ATACMS raketas.
Raketa ATACMS
Raketa ATACMS / „Scanpix“/AP nuotr.

Kanalas „Krymskij veter“ pranešė, kad sprogimai buvo girdimi „nuo Simferopolio iki Sakų“. Ypač garsūs sprogimai aidėjo Perevalnės apylinkėse, taip pat Aluštoje.

Nurodoma, kad Sevastopolyje pasigirdo oro gynybos sirena. Vėliau įspėta apie pavojų Aluštos rajone.

15min žemėlapis/Krymas
15min žemėlapis/Krymas

Po kiek laiko paskelbta, kad Krymo regione nugriaudėjo du stiprūs sprogimai. Tuo tarpu Perevalnoje, preliminariais duomenimis, „nukentėjo Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno 126-oji pakrančių apsaugos brigada“.

Penktadienio rytą „Telegram" kanalas „Krymskij veter“ paskelbė, kad Ukrainos gynybos pajėgos atakavo karinius objektus Kryme.

Sprogimai buvo girdimi beveik visuose Krymo regionuose; daugelyje jų bandė veikti Rusijos priešlėktuvinės gynybos pajėgos, tačiau darbas nebuvo labai efektyvus.

Mažiausiai 6 Ukrainos balistinės raketos MGM-140 ATACMS pataikė į Rusijos kariuomenės radiolokacijos ir priešlėktuvinės gynybos pajėgų ryšių centrą.

„Toje vietoje yra kosminės stebėjimo stoties radijo antena ir keli objekto pastatai. Būtent į juos buvo smogta, čia tuo metu buvo įsikūrę aukšto rango Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškiai. O svarbiausia, kad tai sistemingi išpuoliai prieš Rusijos ginkluotųjų pajėgų radarus ir priešlėktuvinės gynybos pajėgas Kryme“, – rašoma „Telegram“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius