Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 29 /14:32

Kyjivas atsilaikė: Rusijos pajėgos pirmadienį 16-ą kartą per mėnesį taikėsi į Ukrainos sostinę

Praėjus vos šešioms valandoms po naktinės atakos prieš Kyjivą, Rusijos pajėgos neleido atsipūsti nei sostinės gyventojams, nei karinei vadovybei. Pirmadienį ryte Kyjive vėl griaudėjo sprogimai, tačiau Ukrainos gynybos pajėgoms pavyko sėkmingai sunaikinti visus taikinius.
Rusijos atakų padariniai Kyjive
Rusijos atakų padariniai Kyjive / „Reuters“/„Scanpix“

Nors pirmoje dienos pusėje vykdytos atakos prieš Kyjivą metu buvo numušti visi taikiniai, kai kurių raketų nuolaužos nukrito skirtinguose miesto rajonuose ir nestipriai apgabino infrastruktūros objektus.

Anot Kyjivo mero Vitalijaus Klyčko, Obolonskio rajone raketos fragmentai nukrito ant važiuojamosios kelio dalies. Nuolaužos taip pat pakenkė degalinei ir žaliajai zonai.

Priešlėktuvinės gynybos sistemoms numušant taikinius, Podilo rajone taip pat neišvengta nuolaužų, kurios smogė dviejų aukštų pastatui ir sukėlė gaisrą.

Regiono nacionalinės policijos vadovas Andrejus Nebitovas pranešė, kad gelbėtojai užgesino po smūgio kilusį gaisrą, o nukentėjusiųjų nėra.

V.Klyčko teigimu, rajone gydytojai hospitalizavo vieną sužeistąjį.

Tuo tarpu raketų nuolažos Desnianskio rajone nukrito vieno iš parkų teritorijoje, o Dnieprovskio rajone – įvairiuose kelio ruožuose.

Miesto karinė administracija teigia, kad informacija apie aukas ir žalą dar tikslinama.

Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas tvirtino, jog į Kyjivą pasikėsinta balistinėmis raketomis.

„Priešas naudojo balistinės trajektorijos raketas – preliminariai „Iskander“. Gali būti, kad taip pat buvo panaudotos raketos S-300 ir S-400.“

Pasak Kyjivo miesto karinės-civilinės administracijos, Ukrainos oro gynybos sistemos sėkmingai sunaikino visus oro taikinius per Rusijos ataką dienos metu.

„Praėjus vos 6 valandoms po naktinės atakos, šalis agresorė surengė dar vieną raketinę ataką prieš Kijevą. Anksčiau priešas naudojo balistines raketas.

Tai buvo 16-oji ataka prieš sostinę nuo mėnesio pradžios. Taigi priešas pakeitė taktiką – po ilgalaikių, išimtinai naktinių atakų, jis smogė taikiam miestui dieną, kai dauguma gyventojų buvo darbe ir gatvėse. Tai reiškia, kad rasistai aiškiai demonstruoja, jog jų tikslas – sunaikinti civilius gyventojus“, – susirašinėjimo platformoje „Telegram“ rašė karinės-civilinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

Dar prieš vidurdienį sostinėje pasigirdo mažiausiai vienuolika sprogimų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas patvirtino, kad Rusijos pajėgos atakavo Kyjivo regioną balistinėmis ir sparnuotosiomis raketomis iš priešlėktuvinės gynybos sistemos „Iskander“.

„Iš viso buvo paleista 11 raketų: “Iskander-M„ ir “Iskander-K„ iš šiaurinės krypties“, – rašė V.Zalužnas.

Ragina suteikti Ukrainai naikintuvus F-16

Po dar vieno priešiško išpuolio sostinėje užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino partnerius toliau stiprinti Ukrainos oro gynybą ir suteikti naikintuvus F-16, kad būtų galima atremti Rusijos agresiją.

„Rusijos atakos su atakuojančiais bepiločiais lėktuvais ir raketomis, nukreiptomis į taikius Ukrainos miestus, negali būti laikomos kažkuo įprastu, kad ir kokios dažnos jos būtų. Visa tai yra karo nusikaltimai, ir jie turi būti sustabdyti toliau stiprinant Ukrainos priešlėktuvinę gynybą, įskaitant naikintuvus F-16, ir visą Rusijos agresiją paverčiant pralaimėjimu“, – tviteryje rašė D.Kuleba.

Anksčiau pranešta, kad per naktį Ukraina teigė visoje šalyje numušusi 37 raketas ir 29 bepiločius orlaivius „Shahed“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento