Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kyjivas įspėja: Vladimiras Putinas po Naujųjų ruošiasi dar vienam dideliam puolimui

Kyjivas teigia, kad Rusijos režimo lyderis Vladimiras Putinas po Naujųjų ruošiasi dar vienam dideliam Ukrainos puolimui, nors pastaraisiais mėnesiais mūšio lauke šaliai agresorei nesiseka.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / „Scanpix“/AP nuotr.

Interviu laikraščiui „Guardian“ Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė, kad nors Ukraina šiuo metu gali sėkmingai gintis nuo Rusijos raketų atakų, nukreiptų į svarbiausią infrastruktūrą, randasi ženklų, rodančių, kad Kremlius rengia naują plataus masto puolimą.

Apie tai šią savaitę taip pat kalbėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas, sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis.

O.Reznikovas užsiminė, kad naujas puolimas gali įvykti iki vasario, kiti pareigūnai įvardijo sausio mėnesį.

Kalbėdamas apie mobilizaciją Rusijoje ministras sakė, kad apie pusė iš maždaug 300 tūkst. mobilizuotų karių naudojami siekiant sustiprinti Rusijos pajėgas mūšio lauke, o likusieji ruošiami būsimiems puolimams.

„Pasiruošimui [mobilizuotųjų] skiriami mažiausiai trys mėnesiai. Tai reiškia, kad kitą puolimo bangą jie stengsis pradėti tikriausiai vasario mėnesį, kaip ir pernai. Toks yra jų planas“, – kalbėjo O.Reznikovas.

Anot jo, Rusija atnaujins mobilizaciją. Agresorės naudojamą taktiką mūšio lauke Ukrainos gynybos ministras pavadino „mėsmale“ – kai į mūšį metama kuo daugiau karių tikintis, kad įveiks mažiau gausias Ukrainos pajėgas.

„Kremlius bando rasti naujų sprendimų, kaip pasiekti pergalę“, – sakė O.Reznikovas.

Ukrainos vyriausiojo kariuomenės vado Valerijaus Zalužno teigimu, rusai rengia apie 200 tūkst. naujų karių. Jis neabejoja, kad jie vėl bandys pulti Kyjivą. Tokią nuomonę jis išreiškė interviu „The Economist“.

„Rusija renka žmones ir ginklus naujam puolimui. Jau sausio mėnesį, bet greičiausiai pavasarį ji gali pradėti didelį puolimą iš Donbaso rytuose, iš pietų ar net iš Baltarusijos.

Rusijos kariai sieks atstumti Ukrainos pajėgas ir gali net antrą kartą pabandyti užimti Kyjivą“, – sakė V.Zalužnas.

Žiniasklaida praneša, kad generolas V.Zalužnas kartu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir Sausumos pajėgų vadu generolu Oleksandru Syrskiu įspėjo apie keletą kritinių mėnesių.

„Rusijos mobilizacija pasiteisino. Netiesa, kad jų problemos tokios baisios, kad šie žmonės nekovos. Jie kovos. Caras liepia eiti kovoti, o jie eina kovoti.

Studijavau dviejų Čečėnijos karų istoriją – viskas buvo taip pat. Galbūt jie nėra taip gerai parengti, bet mums vis tiek yra problema. Mūsų skaičiavimais, jie turi 1,2-1,5 milijono žmonių rezervą.

Rusai rengia apie 200 tūkst. naujų karių. Neabejoju, kad jie vėl bandys pulti Kyjivą“, – tikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas