Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kyjivas: „Negalime leisti Putinui pavogti Kalėdų“

Trečiadienį Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pareiškė, kad „negalime leisti Putinui pavogti mūsų Kalėdų“, praneša CNN.
Kyjivas
Tamsoje paskendęs Kyjivas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kyjivo meras pareiškė, kad miestas „negali leisti Putinui pavogti mūsų Kalėdų“. Kol ukrainiečiai ruošiasi nedrąsiai švęsti šventes su užtemdytomis eglutėmis, Rusijos oro antskrydžiai grasina nutraukti elektros tiekimą ir griauna svarbią infrastruktūrą.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko Ukrainos naujienų agentūrai „RBC-Ukraina“ sakė, kad Kalėdų ir Naujųjų metų proga visoje Ukrainos sostinėje bus pastatytos Kalėdų eglutės, tačiau energetikos bendrovė „YASNO“ teigė, kad jos nebus apšviestos.

Masiniai renginiai ir toliau bus draudžiami pagal karo padėtį, tačiau „niekas nesiruošia atšaukti Naujųjų metų ir Kalėdų, ir turėtų būti Naujųjų metų atmosfera“, – sakė V.Klyčko tinklui. „Negalime leisti, kad Putinas pavogtų mūsų Kalėdas“.

Jo raginimas nuskambėjo po kelias savaites trukusių nuolatinių oro atakų prieš Ukrainos energetikos tinklus, dėl kurių šeimos visoje šalyje su pertraukomis liko be elektros, šviesos ir vandens.

Pareigūnai lenktyniauja, kad greičiau atkurtų išteklius, nei Rusija gali juos išjungti. Ukrainos elektros energijos operatorius „Ukrenergo“ antradienį pranešė, kad, visoje šalyje „keliose elektrinėse“ įvykdžius keletą „avarinių išjungimų“, susidarė 30 proc. deficitas, t. y. 3 proc. didesnis nei dieną prieš tai.

Kyjivo Kalėdų eglutės bus kaip normalaus ir įprasto gyvenimo simboliai įvairiose miesto vietose, įskaitant garsiąją Sofijos aikštę.

Pasak V.Klyčko, kad eglutės reikalingos tam, „kad primintų mūsų vaikams šventinę nuotaiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas