Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 04 /14:41

Kyjivo pareigūnai masiškai palieka postus: ekspertas paaiškino, kodėl prasidėjo pertvarka

Trečiadienį ryte daugelį nustebino žinia, kad iš pareigų atsistatydino nuo pat plataus masto invazijos pradžios Ukrainos užsienio reikalų ministro postą užėmęs Dmytro Kuleba. Prezidentui įteiktame prašyme diplomatijos vadovas to priežasčių nenurodė. Antradienį paaiškėjo, kad iš pareigų atsistatydino dar šeši aukšto rango pareigūnai. Valdančioji partija kalba apie esminę pertvarką, bet politologas Linas Kojala sakė, kad nereikėtų pervertinti to reikšmės.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis

Rytų Europos studijų centro (RESC) vadovas L.Kojala portalui 15min teigė, kad platesniame kontekste tokie žingsniai nestebina, nes jie tęsia tam tikrą trajektoriją.

„Mes matome, kad anksčiau buvo atleistas kariuomenės vadas, kiti aukšto rango pareigūnai. Dabartinis pokytis taip pat, ko gero, rodo, kad Ukrainos vyriausybė, prezidentas Volodymyras Zelenskis mato ir supranta augantį visuomenės nepasitenkinimą, mažėjantį pasitikėjimą institucijomis. Taip pat ir didėjantį nerimą dėl to, kad galbūt prezidentas apskritai turi per daug galios.“

„AFP“/„Scanpix“/Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
„AFP“/„Scanpix“/Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis

Politologas atkreipė dėmesį į neseniai atliktą tyrimą, kurio duomenimis, 58 proc. Ukrainos gyventojų mano, kad prezidento administracija ir pats prezidentas turi per daug įtakos parlamento, vyriausybės narių, antikorupcijos institucijų sprendimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas