Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 19

Kyla nauja grėsmė Izraelio „Geležiniam kupolui“, jei karas prieš „Hamas“ išsiplės

Izraelio pažangiųjų technologijų priešlėktuvinės gynybos sistemai „Geležinis kupolas“ gresia pavojus, kad ji bus perkrauta darbu užgriuvus raketų atakoms, jei aštrėjantis karas su „Hamas“ Gazos Ruože peraugs į platesnį regioninį konfliktą, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.

JAV remiama sistema, sudaryta iš tarpusavyje sujungtų radarų ir mobiliųjų raketų baterijų, skirta numušti raketas, galinčias pataikyti į Izraelio gyvenamąsias teritorijas ar svarbią infrastruktūrą. Ji buvo giriama už tai, kad per ankstesnius išpuolius perėmė 90 proc. raketų.

Tačiau, kaip ir bet kuri kita oro gynybos sistema, ji priklauso nuo pakankamų perimančiųjų raketų atsargų ir gali būti perkrauta darbu, jei puolimas bus pakankamai didelis.

Pasak JAV karo akademijos Šiuolaikinio karo instituto direktoriaus Patricko Sullivano, „Hamas“, kurią JAV ir Europos Sąjunga yra paskelbusios teroristine grupuote, per pirmąsias dvidešimt netikėto spalio 7 d. išpuolio minučių paleido 3 000 raketų, t. y. gerokai daugiau nei per ankstesnes operacijas. Grupuotės raketos taip pat buvo pažangesnės nei per ankstesnius incidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas