Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L. Austinas: JAV ir Izraelis susitarė sunaikinti karinę infrastruktūrą Libano pasienyje 

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) pirmadienį išreiškė paramą Izraelio gynybos ministrui Yoavui Gallantui (Joavui Galantui) „išardant karinę infrastruktūrą“ pasienyje su Libanu po to, kai Izraelis pradėjo „tikslingus antžeminius reidus“ prieš kovotojų grupuotę „Hezbollah“.
Vidurio Rytų įtampa ir JAV kariai. / Kin Cheung / AP
Vidurio Rytų įtampa ir JAV kariai. / Kin Cheung / AP

L. Austinas taip pat perspėjo Iraną dėl „rimtų pasekmių“, jei jis tiesiogiai užpuls Izraelį atsakydamas į izraeliečių atakas prieš Teherano remiamą kovotojų grupuotę.

„Sutarėme, jog būtina sunaikinti karinę infrastruktūrą pasienyje, kad Libano „Hezbollah“ negalėtų rengti tokių išpuolių prieš Izraelio šiaurinius regionus kaip spalio 7-osios („Hamas“ ataka)“, – po pokalbio su Y. Gallantu socialiniame tinkle „X“ rašė jis. 

Y. Gallantas anksčiau įspėjo, kad kova dar nesibaigė net ir po penktadienį Beirute suduoto smūgio, per kurį žuvo ilgametis „Hezbollah“ vadas Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala). H. Nasrallah praradimas yra didžiulė netektis grupuotei.

L. Austinas atkartojo Baltųjų rūmų poziciją, kad siekiant užtikrinti civilių gyventojų saugumą abiejose sienos pusėse reikia diplomatinio sprendimo.

„Pakartojau apie rimtas pasekmes Iranui, jei jis nuspręstų surengti tiesioginę karinę ataką prieš Izraelį“, – sakė L. Austinas.

„Jungtinės Valstijos yra pasirengusios ginti JAV personalą, partnerius ir sąjungininkus Irano ir Irano remiamų teroristinių organizacijų keliamų grėsmių akivaizdoje, ir yra pasiryžusios neleisti bet kokiam veikėjui pasinaudoti įtampa ar išplėsti konfliktą“, – pažymėjo jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas