Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

L.Kojala: kaip demokratai spręs J.Bideno problemą?

Rytų Europos studijų centro (RESC) direktorius politologas Linas Kojala, komentuodamas pirmuosius JAV prezidento 81 metų Joe Bideno ir jo varžovo 78 metų Donaldo Trumpo prezidentinius debatus, akcentavo, kad J.Bideno silpnas pasirodymas sukėlė daug nerimo jį nominuoti ketinančioje Demokratų partijoje.

J.Bideno pralaimėjimas

„Bideno tikslas buvo įrodyti, kad nerimas dėl jo amžiaus ir galimybių tęsti darbą, yra nepagrįstas. Šia prasme pasirodymas toli gražu nebuvo puikus; Bidenas darė klaidų ir taisė save, ypač debatų pradžioje (pvz., kalbėdamas apie NATO nares, kurioms ateityje gali grasinti Rusiją, ir paminėdamas Baltarusiją).

CNN žiūrovų apklausa po debatų parodė, jog 67 proc. nugalėtoju laiko Trumpą, tik 33 proc. Bideną (prieš ketverius metus rezultatai buvo priešingi). Jau netyla kalbos, kad šie debatai sukėlė stiprų nerimą Demokratų partijoje. Tai bus dominuojantis aspektas artimiausiose diskusijose“, – savo paskyroje „Facebook“ rašo J.Kojala.

Toliau jis išskiria svarbiausias debatų temas:

„Ukraina. Trumpas pakartojo tai, ką dešimtis kartų sakė kampanijos metu: a) jei aš būčiau prezidentas, karas nebūtų kilęs; b) Zelenskis yra „geriausias pardavėjas“, nes kaskart atvykęs į JAV gauna milijardinę paramą; c) JAV, nors nuo karo ją 'skiria vandenynas', remia Ukrainą labiau nei Europa (Kylio instituto duomenimis, Europos Ukrainai jau perduota parama apie 30 proc. didesnė, nei JAV).

d) Teigė, kad karą pabaigtų iškart laimėjęs rinkimus, dar iki inauguracijos (tarp lapkričio ir kitų metų sausio 20 d.). e) agresiją paskatino nesėkmingas JAV pasitraukimas iš Afganistano. Bidenas sakė, kad Putinas yra 'karo nusikaltėlis' ir jo nestabdymas lemtų grėsmę NATO šalims – primindamas, kad Trumpas yra raginęs Putiną elgtis kaip nori su NATO šalimis. Tad, Bideno teigimu, Trumpo siūlymai kelia branduolinio susidūrimo grėsmę. Trumpas laikė save priežastimi dėl augančių NATO gynybos išlaidų.

VIDEO: Trumpai ir aiškiai: ryškiausios akimirkos J.Bideno ir D.Trumpo prezidentiniuose debatuose

Bendrai debatuose didžiąją laiko dalį užėmė ekonomikos ir migracijos temos. Trumpas atakavo Bideną dėl infliacijos, o pastarasis atskirsdavo akcentuodamas Trumpo administracijos sprendimus, kurie prie to prisidėjo. Akivaizdu, kad Trumpas mato migraciją kaip Bideno silpnybę, todėl šį aspektą minėdavo ir kalbant visai kitomis temomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius