Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikinoji Brazilijos valdžia atmeta Lotynų Amerikos lyderių kaltinimus

Brazilijos nauja laikinoji vyriausybė sekmadienį atmetė „melus“, kuriuos esą skleidžia Lotynų Amerikos šalių kairiojo sparno lyderiai, atsisakantys pripažinti jos valdžią ir prezidentės Dilmos Rousseff įgaliojimų sustabdymą.
Michelis Temeras
Michelis Temeras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Venesuelos, Kubos, Ekvadoro Bolivijos, Nikaragvos ir Salvadoro lyderiai vieningai išreiškė paramą D.Rousseff ir atsisakė pripažinti jos nušalinimo, kurį pati prezidentė pavadino „perversmu“, teisėtumą.

Jie taip pat atsisako pripažinti Brazilijos laikinąją vyriausybę, kuriai vadovauja viceprezidentas Michelis Temeras.

„Mes kategoriškai atmetame Venesuelos, Kubos, Bolivijos, Ekvadoro ir Nikaragvos vyriausybių, taip pat ALBA (kairiųjų vadovaujamų Lotynų Amerikos ir Karibų jūros valstybių aljanso) pareiškimus, kuriuose pateikiama nuomonė ir skleidžiami melai apie Brazilijos vidaus politinį procesą“, – sakė naujasis užsienio reikalų ministras Jose Serra.

D.Rousseff įgaliojimų suspendavimas ir apkaltos procesas „vykdomas vadovaujantis konstitucija ir yra demokratiškai teisėtas“, rašoma diplomatijos vadovo paskelbtame pareiškime.

D.Rousseff įgaliojimus ketvirtadienį vėlai vakare sustabdė Senatas, pradedantis apkaltos procesą prieš prezidentę dėl kaltinimų pažeidus biudžeto apskaitos taisykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas