Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:00

Laimingos pabaigos nebus: ekspertai paaiškino, kas toliau vyks tarp Irano ir Izraelio

Antradienio vakarą Iranas paleido raketų lietų į Izraelį. Pasak Vašingtono, pagal balistinių raketų skaičių ji buvo dvigubai didesnė negu pirmoji, surengta balandžio mėnesį. Tąkart Izraelio atsakas buvo palyginti kuklus – jis apsiribojo smūgiu į iraniečių oro pajėgų bazę. Tačiau dabar svarstomi labiau ekstremalūs scenarijai. Politikos ir karybos ekspertai pasidalijo mintimis, ko tikėtis toliau.
Teherane deginama Izraelio vėliava
Teherane deginama Izraelio vėliava / „Reuters“/„Scanpix“

JAV naujienų svetainė „Axios“ pranešė, kad, tikėtina, jog Izraelis per kelias dienas pradės „reikšmingą atsakomąjį smūgį“, kuris gali būti nukreiptas prieš naftos gavybos įrenginius.

Tuo tarpu „The Wall Street Journal“, remdamasis keliais su tuo susipažinusiais asmenimis, pridūrė, kad Izraelio taikiniais gali būti ir branduolinės paskirties objektai.

Tikėtina, kad Izraelis, kitaip nei balandį, nesiduos įkalbamas suvaldyti įtūžį ir smogs visa turima galia, kuo antradienį ir pagrasino šalies ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu, pareiškęs, kad Iranas „padarė klaidą“ ir dabar „už tai sumokės“.

Artimiausi mėnesiai nulems, ar pastarąjį mėnesį Izraelio surengtas atkaklus puolimas prieš „Hezbollah“ grupuotę, kuris sukėlė Irano balistinių raketų ataką, pratęs nesibaigiantį smurto Artimuosiuose Rytuose ciklą, ar taps teigiamu posūkiu Irano remiamos agresijos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas