Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijoje pas įtariamus policininko nužudymo organizatorius rasta marihuanos, ginklų

Pas įtariamus Latvijos aukšto rango policininko Romano Jašino nužudymo organizatorius teisėsaugos pareigūnai surado 17 kg marihuanos, daiktų, panašių į šaunamuosius ginklus, ir policininko uniformos dalių, penktadienį pranešė policija.
Latvijos vėliava
Latvijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“

Pranešime sakoma, jog tyrimo metu gauta informacija rodytų, kad nusikaltėliai rengė policijos aukšto rango pareigūno nužudymą ir kad tai gali būti susiję su šio pareigūno profesine veikla bei kerštu jam.

Nužudyto pareigūno vardas neskelbiamas, bet LETA išsiaiškino, kad tai tikriausiai Romanas Jašinas, kriminalinės policijos kovos su kibernetiniais nusikaltimais skyriaus direktorius, anksčiau ėjęs kovos su organizuotu nusikalstamumu ir sunkiais nusikaltimais skyriaus vadovo pavaduotojo pareigas.

Du iš sulaikytų asmenų anksčiau buvo teisti už narkotikų platinimą.

Trečiadienį ir ketvirtadienį su įtariamaisiais susijusiais adresais buvo vykdomi tyrimo ir operatyviniai veiksmai. iš viso apieškoti penki namai ir dešimt automobilių, paimta 53 tūkst. eurų grynaisiais ir penki daiktai, panašūs į šaunamuosius ginklus, kurių du tikriausiai yra tikri šaunamieji ginklai su kovinėmis kulkomis, o vienas – su duslintuvu.

Be to, pas įtariamuosius surasta maždaug 17 kg marihuanos, apie 40 įvairių prietaisų su informacija, įskaitant mobiliuosius telefonus ir kompiuterius, du radijo signalų slopintuvai, dvi portatyvios radijo stotelės, naktinis optinis taikiklis, kažkiek valstybinės ir municipalinės policijos uniformų dalių.

Policija padarė išvadą, kad kai kurie šių daiktų galėjo būti panaudoti per nusikaltimą.

Baudžiamoji byla iškelta dėl nužudymo rengimo turint motyvų, susijusių su aukos tarnybine ir profesine veikla. Už tokius nusikaltimus numatomos 15–20 metų laisvės atėmimo bausmės.

Artimiausiomis dienomis bus priimtas sprendimas dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems.

Kaip rodo socialiniuose tinkluose paskelbtas vaizdo įrašas, verslininkas Aleksandras Babenko (Aleksandras Babenka), teisiamas dėl bankroto administratoriaus Martinio Bunkaus nužudymo, per teismo posėdį pareiškė, kad pas jo sūnų, kaltinamą siekiu nužudyti R. Jašiną, buvo atlikta krata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus