Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos policija sulaikė asmenį, įtariamą metus į Okupacijų muziejų sprogstamojo mišinio

Latvijos policija sulaikė asmenį, kuris įtariamas anksčiau šią savaitę Į Okupacijų muziejų Rygoje įmetęs sprogstamojo mišinio, penktadienį naujienų agentūrai LETA patvirtino vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis (Richardas Kozlovskis).
GINTS IVUSKANS / AFP
GINTS IVUSKANS / AFP

„Puikus bendradarbiavimas su Rygos municipaline policija (RMP) šiuo atveju atliko nepakeičiamą vaidmenį, o greitą nusikaltimo išaiškinimą lėmė RMP vaizdo stebėjimo centras“, – sakė R. Kozlovskis. 

Iškelta baudžiamoji byla pagal Baudžiamojo kodekso 185 straipsnio 2 dalį, numatančią laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų. 

Ministras pažymėjo, kad incidentą reikėtų vertinti atsižvelgiant į hibridinio karo kontekstą ir kad tokio pobūdžio nusikaltimai kelia rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui.

Jis išreiškė viltį, kad incidentas bus įvertintas pagal visus įstatymus ir kad bausmė bus proporcinga padarytam nusikaltimui.

Latvijos ministrė pirmininkė Evika Silina (Evika Silinia) taip pat pažymėjo, kad įtariamojo veiksmai turėtų būti vertinami turint galvoje hibridinio karo kontekstą.

Latvijos okupacijų muziejaus direktorė Solvita Viba trečiadienį LETA patvirtino, kad ankstesnę naktį į muziejaus patalpas buvo įmestas indas su sprogstamuoju mišiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai