Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 14 /14:13

Latvijos premjeras K.Karinis skelbia apie atsistatydinimą

Latvijos ministras pirmininkas Krišjanis Karinis pirmadienį paskelbė apie savo atsistatydinimą.

Spaudos konferencijoje jis sakė, kad savo vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą įteiks prezidentui Edgarui Rinkevičiui ketvirtadienį.

Kaip pabrėžė K.Karinis, šalies vystymuisi svarbūs daugelis veiksnių, tačiau pirmiausia – stipri ir dinamiška vyriausybė, gebanti priimti sudėtingus sprendimus.

VIDEO: Latvijos premjeras Krišjanis Karinis pranešė apie atsistatydinimą

Pasak premjero, po ilgų derybų tapo aišku, kad centristinis „Jungtinis sąrašas“ ir konservatyvusis „Nacionalinis susivienijimas“ daro viską, kad pristabdytų bet kokius bandymus suteikti vyriausybei daugiau dinamiškumo. Jei dinamiškumo negali užtikrinti dabartinė vyriausybė, reikia naujos, sakė jis.

Jis taip pat paragino savo centro dešinės partijos „Naujoji vienybė“ valdybą ir frakciją pasiūlyti naują kandidatą į ministrus pirmininkus. Pats K.Karinis sakė, kad į šį postą nepretenduoja.

K.Karinio ir dabartinio ministrų kabineto atsistatydinimas sudarys sąlygas formuoti naują vyriausybę.

Ministrų kabinetas toliau vykdys savo pareigas, kol parlamentas patvirtins naująją vyriausybę.

Praėjusią savaitę premjeras pradėjo derybas dėl naujos koalicijos ir vyriausybės sudarymo. Penktadienį įvyko derybos su centro kairiaisiais „Pažangiaisiais“ ir Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kurios kartu su K.Karinio „Naująja vienybe“ galėtų sudaryti naujosios koalicijos branduolį.

Dabartiniai koalicijos partneriai „Jungtinis sąrašas“ ir „Nacionalinis susivienijimas“ penktadienį atsisakė dalyvauti derybose.

Anksčiau K.Karinis pasiūlė rotuoti keletą ministrų postų, kad vyriausybė taptų dinamiškesnė, tačiau „Jungtinis sąrašas“ ir „Nacionalinis susivienijimas“ atmetė šį pasiūlymą, todėl premjeras paskelbė apie naujos vyriausybės formavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas