Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas su finansų ministru aptars galimybę jam užimti premjero postą

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis sugrįžęs iš atostogų susitiks su finansų ministru Janiu Reiru, kuriam galbūt pasiūlys užimti ministro pirmininko postą.
Raimondas Vėjuonis.
Raimondas Vėjuonis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Centro dešiniųjų partijos „Vienybė“ lyderė Solvita Abuoltinia pirmadienį po partijos valdybos susitikimo žurnalistams sakė, kad prezidentas su keliais jos partijos atstovais kalbėjosi apie galimybę jiems užimti premjero postą, tačiau jų pavardžių nenurodė.

J.Reiras naujienų agentūrai BNS patvirtino, kad R.Vėjuonis paskyrė jam susitikimą, kuris įvyks prezidentui sugrįžus iš atostogų.

Prezidentas R. Vėjuonis gruodžio 30 dieną paskelbė, kad imsis iniciatyvos formuojant naują vyriausybę ir pats pasiūlys potencialius kandidatus į premjerus, nes partijos iki metų galo nesugebėjo pateikti savo pasiūlymų.

„Kol kas jokios kitos informacijos neturiu“, – pridūrė jis.

Paprašytas patikslinti, kada numatytas susitikimas, J.Reiras sakė, kad tiksli jo data nepaskirta.

„Nežinau, dar apie tai nekalbėjome. Tačiau dėl to su manimi buvo susisiekta“, – sakė finansų ministras.

Paklaustas, ar susitikime su prezidentu pasakys jam, jog yra pasirengęs užimti premjero postą, J.Reiras to nei patvirtino, nei atmetė.

Prezidentas R. Vėjuonis gruodžio 30 dieną paskelbė, kad imsis iniciatyvos formuojant naują vyriausybę ir pats pasiūlys potencialius kandidatus į premjerus, nes partijos iki metų galo nesugebėjo pateikti savo pasiūlymų dėl naujos koalicinės vyriausybės sudėties ir ministro pirmininko kandidatūros.

R.Vėjuonis buvo išvykęs atostogų ir į darbą turėtų grįžti sausio 6 dieną.

Prezidentas numatęs neformaliai susitikti su asmenimis, kuriuos mato kaip galimus kandidatus į premjerus. Šių pokalbių metu jis sieks išsiaiškinti, ar tie asmenys pageidautų užimti premjero postą ir kokie būtų jų darbo šiose pareigose prioritetai, BNS anksčiau sakė valstybės vadovo atstovas spaudai Gustas Kikustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas