Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos Saeimos pirmininkei teko laukti ilgoje eilėje, kad atiduotų balsą

Latvijos, kurioje šeštadienį vyksta visuotiniai rinkimai, Saeimos pirmininkei Inarai Mūrniecei teko ilgokai palaukti eilėje, kad atiduotų savo balsą Marupės mieste.
Parlamento rinkimai Latvijoje
Parlamento rinkimai Latvijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Norinčių balsuoti Marupės savivaldybės tarybos pastate veikiančioje apylinkėje buvo tiek daug, kad eilė nutįso į lauką. Apylinkės vadovė Inga Krievinia patvirtino, kad Marupėje balsuojama itin aktyviai.

Po balsavimo I.Murniecė sakė kad jos dešiniojo Nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“ -„Tėvynei ir Laisvei“ ir Judėjimo už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę susivienijimas (VL-TL/JLNN), vienas iš dabartinės valdančiosios koalicijos partnerių, pateks į parlamentą. Saeimos pirmininkė pridūrė, kad balsavo už savo partiją ir teigiamai reitingavo visus jos kandidatus.

Tuo metu Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis, šeštadienio rytą balsavęs Ogrėje, paminėjo „Brexit“ kaip vieną iš pavyzdžių, kodėl žmonės turi atiduoti savo balsą.

Šalies vadovas sakė žurnalistams, kad rinkimuose nedalyvaujantys piliečiai savo balsą perleidžia kitiems.

Pasak R.Vėjuonio, taip nutiko ir per 2016 metų „Brexit“ referendumą, kai „daug jaunų žmonių manė, jog Didžioji Britanija tikrai nesitrauks iš Europos Sąjungos, todėl balsuoti nėjo“.

Pasak prezidento, tai puikus pavyzdys, iš kurio dera pasimokyti.

„Tai reiškia, kad negalite likti namuose – turite eiti ir balsuoti“, – pabrėžė jis ir atkreipė dėmesį, kad šeštadienio balsavimas lems Latvijos raidą tolesnius ketverius metus.

Latvijos centrinės rinkimų komisijos duomenimis iki šeštadienio vidurdienio balsavo apie 335,7 tūkst. žmonių – 21,7 proc. balso teisę turinčių rinkėjų.

Dėl mandatų 100 vietų Saeimoje varžosi iš viso 16 partijų ir politinių susivienijimų kandidatai. Balsavimas vyks iki 20 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas