Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Leiboristas Sadiqas Khanas perrinktas Londono meru

Leiboristas Sadiqas Khanas šeštadienį buvo perrinktas Londono meru antrai kadencijai. Tiesa, jo persvara prieš konservatorių Shauną Bailey buvo mažesnė negu tikėtasi.
Sadiqas Khanas
Sadiqas Khanas / „Scanpix“/AP nuotr.

2016 metais S.Khanas tapo pirmuoju musulmonu Vakarų valstybės sostinės meru. Per antruosius rinkimus už jį balsavo 55,2 proc. rinkėjų. Kai buvo išrinktas pirmą kartą, jis buvo gavęs 69 proc. balsų.

Šiemet rinkėjų aktyvumas siekė 42 procentus.

„Man bus garbė dar trejus metus dirbti miestui, kurį myliu“, – tviteryje po pergalės parašė S.Khanas.

Penkiasdešimtmečio politiko pergalė buvo vienas iš teigiamų rezultatų pagrindinei opozicinei Leiboristų partijai, kuriai ketvirtadienį įvykę vietos rinkimai rezultatų požiūriu iš esmės buvo gana padriki.

Sakydamas savo pergalės kalbą S.Khanas pareiškė, kad savo antrosios kadencijos metu sieks „nutiesti tiltus tarp skirtingų bendruomenių“ bei tarp miesto valdžios ir centrinės vyriausybės.

Jis teigė norįs „užtikrinti, kad Londonas galėtų suvaidinti savo vaidmenį nacionaliniame atsigavime“ ir „sukurti šviesesnę, žalesnę bei lygesnę ateitį“ Britanijos sostinei.

Pagrindinis S.Khano rinkimų kampanijos akcentas buvo „darbo vietos, darbo vietos, darbo vietos“ siekiant išlaikyti Londono, kaip pasaulinio lygio miesto, pozicijas kovojant su krize ir „Brexito“ pasekmėmis, keliančiomis grėsmę itin svarbiam miesto finansų sektoriui.

S.Khanas yra užsitarnavęs savo, kaip aršaus „Brexito“ ir konservatorių premjero kritiko, vardą. Kalbama, kad ateityje jis gali siekti ir JK premjero posto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas