Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lengvą“ karantiną įsivedusios Vokietijos kanclerė A.Merkel: pergalė prieš COVID-19 dar labai toli

Vokietija nuo lapkričio 2 dienos gerokai apribojo savo kasdienį gyvenimą įvesdama, kaip vadina šalies žiniasklaida, „lengvą“ karantiną. Kanclerė Angela Merkel tvirtina, kad jos šaliai dar prieš akis ilgas kelias iki pergalės prieš COVID-19 pandemiją. Todėl vokiečiai turėtų pasiruošti apribotam bendravimui per visą žiemą.
Vokietija nuo pirmadienio iš dalies užsidarė
Vokietija nuo pirmadienio iš dalies užsidarė / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis pirmadienis Vokietijai ypatingas – šalyje pradeda galioti apribojimai, kadangi užsikrėtimų COVID-19 skaičiai sparčiai auga. Šiuo metu čia yra nustatyta daugiau nei 545 tūkst. užsikrėtusiųjų nuo pandemijos pradžios, mirė daugiau nei 10,5 tūkst. žmonių, o šiuo metu dešimčiai tūkstančių gyventojų tenka 215 susirgimų.

Pirmadienio spaudos konferencijos metu kanclerė A.Merkel, kaip rašo tvn24.pl, kalbėjo, kad Vokietijos gyventojai „žiemos mėnesiais turės riboti savo bendravimą“.

„Šviesa tunelio gale dar labai toli“, – sakė kanclerė.

Ji įspėjo, kad vokiečiai net pasibaigus dabartiniam karantinui negalės rengti didelių renginių ir žiemos švenčių. Vis dėlto, anot A.Merkel, gerai atlaikyta pandemija bus geriausias dalykas ekonomikai.

Per pastarąją parą Vokietijoje užregistruota daugiau nei 12 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, mirė 49 žmonės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Angela Merkel
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Angela Merkel

Pagal naujus ribojimus viešoje vietoje kartu galės būti ne daugiau nei dviejų namų ūkių nariai – maksimaliai dešimt asmenų. Teatrai, operos, koncertų salės, kinai, pramogų parkai uždaryti mažiausiai iki lapkričio 30-osios. Uždrausti bet kokie pramoginiai ir poilsio renginiai.

Tiek pat laiko bus uždaryti restoranai, barai, klubai, diskotekos. Tik valgyklos lieka atviros. Kaip ir mokyklos bei darželiai, kurių nutarta neuždaryti nepaisant augančių užsikrėtimo skaičių.

Atviros lieka ir parduotuvės, tačiau jose privalu užtikrinti 10 kv. m plotą kiekvienam klientui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vokietija nuo pirmadienio iš dalies užsidarė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vokietija nuo pirmadienio iš dalies užsidarė

Jau pirmadienį dėl įsiteisėjančių naujų ribojimų visoje Vokietijoje į gatves išsiųsta tūkstančiai pareigūnų, kurie stebi, kad žmonės laikytųsi saugumo reikalavimų, o to nedarančius – baudžia piniginėmis baudomis. Tai daroma oro uostuose, pasienyje, traukiniuose, teigia „Spiegel“.

Į Vokietiją atvykstantiems svečiams iš aukštos rizikos šalių reikia atlikti koronaviruso testą ir karantinuotis.

„Scanpix“/AP nuotr./Vokietija nuo pirmadienio iš dalies užsidarė
„Scanpix“/AP nuotr./Vokietija nuo pirmadienio iš dalies užsidarė

Traukiniuose budintys pareigūnai irgi stebės, ar keleiviai laikosi saugumo reikalavimų tinkamai dėvėti kaukes. Atsisakius ją užsidėti gresia bauda.

Dėl apribojimų siekiant sustabdyti antrąją COVID-19 bangą praeitą savaitę susitarė Vokietijos kanclerė ir federalinių žemių premjerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas