Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija irgi tiria priverstinį lėktuvo nusileidimą: apklaus lietuvius ir graikus

Lenkijos prokuratūra kartu su Vidaus saugumo agentūra taip pat, kaip ir Lietuvos teisėsauga, ėmėsi tyrimo dėl sekmadienį priverstinai Minske turėjusio leistis „Ryanair“ lėktuvo. Apie tai dar pirmadienį paskelbė generalinis prokuroras ir teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro. Praėjus kelioms dienoms pranešama apie pirmuosius rezultatus.
Grįžo „Ryanair“ lėktuvas iš Minsko
Grįžo „Ryanair“ lėktuvas iš Minsko / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas, kurio įgulai teko leistis Minske ir ten orlaivį lydėjo Baltarusijos karinių oro pajėgų naikintuvas, yra registruotas Lenkijoje.

Tad ši šalis irgi pradėjo savo tyrimą dėl įvykio. Kaip rašo gazeta.pl, per prokurorų ir Vidaus saugumo agentūros pareigūnų pasitarimą nuspręsta dėl priverstinio orlaivio leidimosi Minske tyrimo veiksmų.

„Nurodyta apsaugoti lėktuvo kabinų registratorius, svarbiausia – pokalbių su Baltarusijos skrydžio kontrolieriais įrašus. Lenkijoje jau apklausti keleiviai, o prokuratūra kreipsis tarptautinės teisinės pagalbos, kad galėtų bendradarbiauti su kitomis, tarp jų – ir Lietuvos, teisėsauga.

Tai leis apklausti Lietuvos piliečius, kurie skrido šiuo reisu kartu su Romanu Protasevičiumi. Taip pat pareigūnai ketina tikrinti dokumentus Graikijoje, nes būtent iš ten lėktuvas skrido“, – tyrėjų darbus vardija RMF FM.

Lietuvos generalinė prokuratūra tyrimą pradėjo sekmadienį. Pirmadienį specialiai surengtoje spaudos konferencijoje teigta, kad ikiteisminiame tyrime dėl Minske priverstinai nutupdyto „Ryanair“ keleivinio lėktuvo apklausta kelios dešimtys žmonių, šiuo metu oro uoste vyksta orlaivio apžiūra, pranešė teisėsaugininkai.

Lėktuvo nutupdymas ir kelių keleivių išlaipinimas preliminariai vertinamas kaip teroristinis veiksmas, tačiau teisinis kvalifikavimas dar gali keistis.

Skaitykite plačiau: Nutupdyto lėktuvo byla: ką jau suspėjo Lietuvos prokurorai ir kriminalistai?

Lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstas leistis Minske, esą dėl sprogmens grėsmės. Kaip vėliau paaiškėjo, Baltarusijos pareigūnai iš orlaivio išsivedė žinomą tinklaraštininką, opozicionierių, vieną iš „Nexta“ redaktorių Romaną Protasevičių ir jo draugę Sofią Sapegą. Abu jie sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito