Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkija įvardino dar vieną žmonių grupę, į kurią nusitaikė Kremlius

Rusijos propagandos mašina bando pasinaudoti Europos pacifistais kaip priemone Kremliui naudingam naratyvui skleisti. Tai pareiškė informacinės erdvės saugumo įgaliotinis prie Lenkijos vyriausybės Stanislawas Žarynas.
Demonstrantai
Demonstrantai / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, Rusija naudoja „apsimestinio pacifizmo“ naratyvus, siekdama paveikti kitų šalių viešąją nuomonę.

Kadangi Kremliui šiuo metu reikia atokvėpio kare ir laikinų „paliaubų“, Rusijos propaganda įtraukė Europos pacifistinius judėjimus, kurie pasisako už neatidėliotiną karo veiksmų nutraukimą „žmoniškumo sumetimais“.

„Tačiau tokių idėjų įgyvendinimas prives prie to, kad Rusija gali pasiekti greitą pergalę prieš Ukrainą“, – sakė S.Žarynas.

Tokie veiksmai yra dalis psichologinio spaudimo mechanizmų, kuriais siekiama priversti Vakarus atsisakyti paramos Ukrainai.

Lenkijos žvalgybos tarnybų atstovas pažymėjo, kad net Lenkijoje yra visuomenės veikėjų, kurių vieši pareiškimai „atitinka Rusijos propagandos kryptį“.

„Scanpix“/Sputnik nuotr./V.Putinas minėjime Maskvoje
„Scanpix“/Sputnik nuotr./V.Putinas minėjime Maskvoje

Šie žmonės kaltina Lenkiją, Jungtines Valstijas ir visus Vakarus „karo provokavimu“.

„Tokie veiksmai yra dalis psichologinio spaudimo mechanizmų, kuriais siekiama priversti Vakarus atsisakyti paramos Ukrainai“, – sakė S.Žarynas.

Paskelbs dokumentus

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sekmadienį pareiškė, kad jo vyriausybė netrukus paskelbs dokumentus apie Rusijos įtaką Europos Parlamento nariams. Tai M.Morawieckis pasakė interviu portalui i.pl.

2022 m. gruodį ES viešąją nuomonę sukrėtė korupcijos skandalas Europos Parlamente. Tokios šalys kaip Kataras ir Marokas bandė daryti įtaką Europos Parlamento ekonominiams ir politiniams sprendimams, mokėdamos kyšius svarbias pareigas Europos Parlamente užimantiems asmenims.

Buvęs Italijos europarlamentaras Pieras Antonio Panzeri, vienas pagrindinių korupcijos bylos veikėjų, bendradarbiavo su Belgijos teisingumo sistema tyrimo metu mainais į mažesnę bausmę.

M.Morawieckis sakė, kad vidaus reikalų ministras parodys su byla susijusius dokumentus.

„AFP“/„Scanpix“/Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis
„AFP“/„Scanpix“/Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis

„Šiandien jau žinome, kad europarlamentarų korupcijos byloje buvo Rusijos pėdsakų. Mūsų vidaus reikalų ministras netrukus parodys dokumentus, susijusius su Rusijos tarnybų, korumpavusių EP narius, įtaka“, – sakė M.Morawieckis.

Paklaustas, ar informacija susijusi su Lenkijos europarlamentarais, jis atsakė, kad informacija susijusi su keliais europarlamentarais, „bet ne iš Lenkijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas