Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkija netrukus paskelbs dokumentus apie Rusijos įtaką Europos Parlamento nariams

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad jo vyriausybė netrukus paskelbs dokumentus apie Rusijos įtaką Europos Parlamento nariams. Tai M.Morawieckis pasakė interviu portalui i.pl.
Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis
Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis / „Reuters“/„Scanpix“

2022 m. gruodį ES viešąją nuomonę sukrėtė korupcijos skandalas Europos Parlamente. Tokios šalys kaip Kataras ir Marokas bandė daryti įtaką Europos Parlamento ekonominiams ir politiniams sprendimams, mokėdamos kyšius svarbias pareigas Europos Parlamente užimantiems asmenims.

Buvęs Italijos europarlamentaras Pieras Antonio Panzeri, vienas pagrindinių korupcijos bylos veikėjų, bendradarbiavo su Belgijos teisingumo sistema tyrimo metu mainais į mažesnę bausmę.

M.Morawieckis sakė, kad vidaus reikalų ministras parodys su byla susijusius dokumentus.

„Šiandien jau žinome, kad europarlamentarų korupcijos byloje buvo Rusijos pėdsakų. Mūsų vidaus reikalų ministras netrukus parodys dokumentus, susijusius su Rusijos tarnybų, korumpavusių EP narius, įtaka“, – sakė M.Morawieckis.

Paklaustas, ar informacija susijusi su Lenkijos europarlamentarais, jis atsakė, kad informacija susijusi su keliais europarlamentarais, „bet ne iš Lenkijos“.

Jis pridūrė, kad daug žmonių nesąmoningai įtiki Rusijos propaganda, kaip ir sienos apsaugos reikšmės klausimo atveju.

„Baltarusijos puolimas prie Lenkijos sienos per dirbtinai išprovokuotą migraciją buvo Rusijos agresijos prieš Ukrainą preliudija. Tai buvo bandymas pakirsti Europos Sąjungos sanglaudą, taip pat bandymas destabilizuoti Lenkiją, kad Rusijai užpuolus Ukrainą nebegalėtume priimti ukrainiečių pabėgėlių.

Šis bandymas nepavyko, bet, deja, vis dar yra publicistų ir politinių aktyvistų iš opozicijos, kurie to nesupranta“, – sakė ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas