Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje – antivakserių išpuoliai: įsiveržė į vaikų namus, padegė vakcinacijos centrą

Kaimyninėje Lenkijoje prieš vakcinaciją nuo COVID-19 nusiteikę asmenys imasi vis įžūlesnių veiksmų. Žiniasklaida skelbia apie įsiveržimą į vaikų namus, siekiant įbauginti jų gyventojus ir darbuotojus. Gąsdintos ir skiepobuso darbuotojos, moterys ligoninės teritorijoje. Lenkijos policija taip pat ieško vyro, kuris padegė mobilų vakcinacijos punktą.

Išpuolių, kuriais įtariami antivakseriai, Lenkijoje pastaruoju metu užfiksuota ne vienas. Kaip rašo tvn24.pl, prieš kelias dienas keturi pašaliniai žmonės užėjo į vaikų namus Kujavijos Aleksandruve. Jie turėjo priekaištų, esą kodėl įstaigos gyventojai skiepijami nuo COVID-19.

Grasino direktorei

Kaip sakė vaikų namų direktorė, su ja tie asmenys kalbėtis nenorėjo: „Tiesiog atėjo, kad mane įbaugintų ir paspaustų. Tai buvo nemaloni patirtis. Ypač todėl, kad viską girdėjo ir vaikai. Iki šiol jie klausinėja, ar man viskas gerai, kaip jaučiuosi, ar nebijau.“

Į įstaigą pašaliniai asmenys pateko, kaip manoma, pasinaudoję momentu, kai buvo nešami atgabenti maisto produktai.

Apie įvykį buvo pranešta policijai. Į pareigūnus kreipėsi, kaip rašo tvn24.pl, ir patys antivakseriai, esą vaikai buvo skiepijami be globėjų sutikimo.

Kaip praneša Lenkijos žiniasklaida, incidentą sukėlė keturių čia gyvenančių vaikų tėvas, kuriam atimtos tėvystės teisės. Jis esą nesutiko, kad vaikai būtų skiepijami, tačiau tokį sutikimą davė dabartinis vaikų globėjas.

20 minučių įstaigoje prabuvę asmenys išėjo, bet toliau šūkavo „žudikai“ ir pan. Patys jie nufilmavo savo „vizitą“, o įrašą patalpino internete su prierašu, kad jeigu direktorė paskiepys vaikus, tai „žinote, ką su ja daryti“.

Atakavo moteris

Rugpjūčio 2-ąją pranešta ir apie dar vieną nemalonų incidentą. Poznanėje prieš skiepus nusiteikę asmenys įsiveržė į Ginekologijos ir patologijos klinikinę ligoninės teritoriją, kur vyko piknikas. Įsiveržėliai mėgino įkalbinėti jaunas mamas ir nėščias moteris nesiskiepyti nuo COVID-19.

Apie įvykį informuota policija, kadangi ligoninės administracija tvirtina siekę saugaus ir mamoms, ir jų vaikams renginio, kuriuo metu kiekviena galėjusi gauti įvairių individualių patarimų. Taip pat tiek moterys, tiek jų partnerių, vaikai nuo 12 metų galėjo pasiskiepyti nuo COVID-19.

Iš pradžių keliasdešimt žmonių piketavo už ligoninės tvoros. Vėliau keliolika jų įsiveržė ir į ligoninės teritoriją.

Šeštadienį keliolika antivakserių apsupo skiepobusą Gdynėje. Jie šūkavo „Esate žudikai“ ir pan. šūkius.

Skiepobuse buvo vien moterys, kurias toks išpuolis gerokai išgąsdino ir jos pranešė apie tai policijai. Pamarės regiono ligoninės atstovai sako, kad tokiu būdu skiepijami žmonės jau devyni mėnesius, tačiau panašių atvejų nebuvo. Todėl prašoma policijos pasaugos, padeda ir ugniagesiai, kad tiek skiepytojos, tiek besiskiepijantys žmonės jaustųsi saugūs.

Padegėją užfiksavo

Lenkijos policija taip pat išplatino pranešimą su vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip dviračiu atvažiavęs vyras padegė mobilųjį skiepijimo punktą ir sanepideminės tarnybos pastatą Zamostėje. Nulipęs nuo dviračiu jis dairydamasis atsineša kažkokio skysčio, jį pila, tada išdaužia langelį ir dar to paties skysčio šliūkšteli į vidų. Tuomet padega ir sprunka.

Lenkijos policijos nuotr./Užfiksuotas skiepijimo centrą padegęs vyras Lenkijoje
Lenkijos policijos nuotr./Užfiksuotas skiepijimo centrą padegęs vyras Lenkijoje

Nusikaltimas įvykdytas pirmadienio naktį.

„Pirminiais duomenimis, policija nustatė, kad nežinomas vyras apie 1 val. nakties atvažiavo dviračiu prie mobilaus skiepijimo punkto, esančio Druskos Turguje, ir padegė jį.

Gavus pranešimą apie gaisrą skiepijimo centre, Zamostės policijos pareigūnai, ieškodami padegėjo, pastebėjo, kad ugnis įsiplieskė ir sanepideminės tarnybos pastate. Į abi gaisravietes skubėjo ugniagesiai. Per gaisrus niekas nenukentėjo“, – rašoma policja.pl.

Padegėją užfiksavo vaizdo kameros.

Lenkijos policijos nuotr./Užfiksuotas skiepijimo centrą padegęs vyras Lenkijoje
Lenkijos policijos nuotr./Užfiksuotas skiepijimo centrą padegęs vyras Lenkijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas