Sportas gyvai
06 18

Lenkijoje – vis garsiau apie skandalus pasienyje: „Parodyk krūtinę, gausi maisto ir vandens“

Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje neslūgstant nelegalių migrantų srautams vis garsiau kalbama ir apie kitą šios situacijos pusę – visuomenininkai baisisi pareigūnų elgesiu ir politikų pozicija. Ir esą tos viltys, kurios sietos su valdžios pasikeitimu po praėjusių metų spalio rinkimų į Seimą, visiškai žlugo, nes būtent dabartinių valdančiųjų požiūris ir atveria kelią nebaudžiamumui pasienyje.
Lenkijos pasieniečiai
Lenkijos pasieniečiai / Strazgraniczna.pl nuotr.

Incidentai – kasdienybė

Lenkijos pasieniečiai skelbia, kad per praėjusį savaitgalį pareigūnai neleido arti 430 kartų nelegaliai peržengti Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Kaip jau tapo įprasta, pranešama ir apie migrantų agresiją – į lenkų tarnybas lėkė akmenys ir šakos.

Per savaitgalį šešis kartus suteikta medicininė pagalba migrantams.

Skaičiuojama, kad vien per šį birželį Palenkės sienos apsaugos tarnybos skyrius užkardė daugiau nei 2600 bandymų peržengti valstybinę Lenkijos sieną.

Tokią ar labai panašią informaciją Lenkijos tarnybos skelbia jau kurį laiką, kartais pridėdami ir nuotraukas bei vaizdo įrašus, kaip migrantai mėgina šturmuoti sieną, mėto įvairius daiktus į lenkų pareigūnus ir karius. O birželio 6-ąją pranešta, kad mirė karys, kuris buvo sužalotas iš anapus sienos mestu peiliu, pritvirtintu prie ilgos lazdos.

VIDEO: Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje migrantai per tvorą peiliu sužalojo lenkų karį

Politikų kalbos su rasizmo prieskoniu

Tačiau Lenkijoje vis garsiau kalbama ir apie kitą visos šitos susidariusios situacijos pusę. Kad pareigūnai ir kariai visiškai nieko nebijo, kad skaudžiausi incidentai kyla ne be priežasties ir kad pasienyje tie patys sienos saugotojai prekiauja maistu, vandeniu ir išorinėmis baterijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius