Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lenkijos gynybos ministras prašo Veimaro trikampio pagalbos pasienyje su Baltarusija

Lenkijos gynybos ministras vadinamojo Veimaro trikampio kolegų paprašė pagalbos pasienyje su Baltarusija, praneša naujienų agentūra PAP.
Johanna Geron / REUTERS
Johanna Geron / REUTERS

„Šiandien Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje migrantų nėra. Yra žmonių, kurie puola Lenkijos karius, policininkus ir pasieniečius, ir jie yra gerai apmokyti ir parengti“, – pareiškė Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas (Vladislavas Kosiniakas Kamišas) žurnalistams po pirmadienį Paryžiuje įvykusio susitikimo su Vokietijos ir Prancūzijos gynybos ministrais Borisu Pistorius (Borisu Pistorijumi) ir Sebastienu Lecornu (Sebastjenu Lekorniu).

Pasak W. Kosiniako-Kamyszo, tai yra „organizuota hibridinė operacija“, nukreipta prieš Vakarų šalis, NATO ir Europos Sąjungą.

„Prašiau ne karinės paramos, o policijos ir sienos apsaugos tarnybų pagalbos“, – sakė Lenkijos gynybos ministras ir paaiškino, kad kovojant su hibridiniais išpuoliais prieš Europą reikia bendro ir stipraus ES atsako.

Jis taip pat perspėjo, kad šių išpuolių pasekmės bus skaudžios ne tik Lenkijai.

Lenkija susiduria su palaipsniui didėjančia krize prie savo rytinės sienos, kurią sukelia migrantai ir pabėgėliai, kuriuos į regioną atgabena Baltarusijos vyriausybė, taip keršijanti už ES sankcijas Minskui ir didinanti migracijos spaudimą Lenkijai ir Lietuvai, o kartu ir ES.

Kiekvieną dieną šimtai žmonių bando kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną, tikėdamiesi patekti į ES. Tačiau jie įstringa pasienyje, neturėdami tinkamų gyvenimo sąlygų.

Lenkija pasienyje su Baltarusija neseniai nustatė vadinamąją buferinę zoną. Ji apima maždaug 60 km ilgio ruožą Palenkės vaivadijoje ir turėtų palengvinti Lenkijos tarnybų darbą.

Pasak Lenkijos vidaus reikalų ministro, žiniasklaidos ir humanitarinės pagalbos darbuotojams bus išduodami leidimai įvažiuoti į buferinę zoną.

Veimaro trikampis – tai 1991 metais sukurtas Prancūzijos, Lenkijos ir Vokietijos bendradarbiavimo formatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius