Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos premjeras: be J.Prigožino „Wagner“ grėsmė nesumažės

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis), komentuodamas galimą Rusijos privačios karinės bendrovės boso Jevgenijaus Prigožino žūtį sakė, kad dėl to „Wagner“ karių keliama grėsmė nesumažės.
AP-Scanpix nuotr.
Mateuszas Morawieckis

„Kas dėl J. Prigožino žūties lėktuvo katastrofoje, nesakysiu, ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar ne. Manau, kad visi lenkai patys galės atsakyti į šį klausimą“, – kalbėjo M.Morawieckis spaudos konferencijoje ketvirtadienį.

„Wagner“ grupuotė pateks [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino žinion. Tegul kiekvienas pats sau atsako į klausimą: „Wagner“ grėsmė taps didesnė ar mažesnė? Man šis klausimas yra retorinis“, – sakė M.Morawieckis.

Rusijos aviacijos agentūra „Rosaviacija“ trečiadienio vakarą pranešė, jog tą pačią dieną sudužusiame privačiame lėktuve, iš Maskvos skridusiame į Sankt Peterburgą, buvo „Wagner“ grupės vadas.

J.Prigožinui artimi socialinio tinklo „Telegram“ kanalai kiek anksčiau patvirtino jo žūtį, bet oficialaus pranešimo dar nebuvo paskelbta.

Dalis ekspertų ragina pasirodžiusią informaciją vertinti atsargiai ir pastebėjo, kad tokia informacija nėra laikytina „Wagner“ įkūrėjo mirties patvirtinimu.

„Wagner“ birželio pabaigoje Rusijoje sukėlė trumpai gyvavusį maištą po kurio skelbta, kad J.Prigožinas su dalimi savo kovotojų persikėlė į Baltarusiją.

Minskas tvirtina, kad „Wagner“ nariai apmoko baltarusių karius.

Lietuvos ir Lenkijos duomenimis, Baltarusijoje šiuo metu yra apie 4 tūkst. „Wagner“ samdinių, dalis jų – arti Lietuvos ir Lenkijos sienų. Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas tvirtina, kad samdinių skaičius gali siekti ir iki 4,5 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas