Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos prokuratūra: įtariamieji L.Volkovo užpuolimu Vilniuje paleisti už užstatą

Lenkijos prokuratūra trečiadienį pranešė, kad du vyrai, įtariami Vilniuje užpuolę Rusijos opozicionierių Leonidą Volkovą, buvo paleisti už užstatą.
Leonidas Volkovas
Leonidas Volkovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę buvo skelbta, jog teismas nusprendė, kad įtariamieji gali būti paleisti už 50 tūkst. zlotų (11,6 tūkst. eurų) užstatus.

„Užstatas buvo sumokėtas, todėl įtariamieji buvo paleisti iš kardomojo kalinimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė generalinio prokuroro atstovė spaudai Anna Adamiak.

Ji nepatikslino, kada įtariamieji buvo paleisti į laisvę.

Kalėjime šių metų pradžioje mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis L.Volkovas buvo užpultas kovo 12-osios vakare Vilniuje automobilyje netoli savo namų.

Užpuolikas išdaužė automobilio langą, papurškė ašarinių dujų ir pradėjo L.Volkovą daužyti mėsos muštuku. Jam buvo sulaužyta ranka, sumušta koja.

Du vyrai, įtariami jo užpuolimu, buvo sulaikyti Lenkijoje balandį pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį. Jų tapatybės viešai neskelbiamos.

Kaip praėjusią savaitę AFP sakė Varšuvos apeliacinio teismo atstovė Ewa Leszczynska-Furtak, abiem įtariamiesiems bus uždrausta išvykti iš Lenkijos, jie turės reguliariai pasirodyti policijoje.

„Nėra jokios baimės, kad įtariamieji pabėgs ar pasislėps“, – sakė E.Leszczynska-Furtak.

Birželį teismas nusprendė, kad šie vyrai negali būti perduoti Lietuvai, nes Lenkijoje jų atžvilgiu taip pat yra pradėtas baudžiamasis procesas.

Praėjusį mėnesį prokuratūra pranešė, kad Lenkijoje sulaikytas Rusijos pilietis, kaltinamas organizavus išpuolį prieš L.Volkovą. Anot pareigūnų, tyrime figūruoja aštuoni įtariamieji: šeši lenkai, baltarusis ir rusas. Iš jų keturi buvo sulaikyti.

Prokuratūra Rusijos pilietį įvardijo tik kaip Anatolijų B. ir nurodė, kad jam patekti kaltinimai dėl išpuolio, kurio motyvas – L.Volkovo „politinė veikla“.

Dėl šio išpuolio kilo įnirtingas žodžių karas tarp dviejų pagrindinių Rusijos opozicijos frakcijų, nusiteikusių prieš Kremlių.

A. Navalno įkurtas Kovos su korupcija fondas (FBK) apkaltino Leonidą Nevzliną, buvusį naftos bendrovės „Jukos“ viceprezidentą, artimą Michailo Chodorkovskio bendražygį, užsakius išpuolį.

Panašų teiginį socialiniuose tinkluose paskelbė ir pats L.Volkovas.

L.Nevzlinas šiuos kaltinimus atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito